Ergotherapie praktisch

Ieder mens heeft recht op kwaliteit van leven en moet kunnen deelnemen aan het dagelijks leven met al haar uitdagingen. Ergotherapie maakt het mensen mogelijk om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren of deel te nemen aan activiteiten in hun eigen omgeving en in de samenleving. De behandeling kan bestaan uit oefenen, leren op een andere manier een activiteit uit te voeren, de activiteit en/of de omgeving aanpassen (eventueel door gebruik van hulpmiddelen), geven van voorlichting aan mantelzorgers en naaste familie en vrienden.

Sinds 2019 werken we samen met de medische- en paramedische collega’s van Vinkel om samen voor mensen een betere kwaliteit van leven te bereiken. Onze praktijk richt zich op de doelgroep volwassenen en kan mensen helpen op verschillende gebieden. Mensen die langer (en veiliger) thuis willen blijven wonen ondanks gezondheidsproblemen, of voor meer zelfstandigheid in en rond het huis, bij activiteiten die belangrijk zijn voor die persoon. We zijn ook gespecialiseerd in het helpen om een (beter) evenwicht tussen belasting en belastbaarheid te bereiken (bij chronische vermoeidheid en/of pijn, Burn-Out, COVID, etc). In dat verband begeleiden we mensen om meer te halen uit hun energie en fysieke mogelijkheden.

Samen met de andere disciplines kunnen we een efficiënt en aangepast programma bieden, waarbij de cliënt centraal staat. We kijken uit naar een nog mooiere samenwerking vanuit het gezondheidscentrum in Vinkel, waar we dichterbij elkaar kunnen komen.

Dominique van der Veen zal als ergotherapeute in Vinkel werkzaam zijn.

www.ergotherapiepraktisch.nl

Aanwezig: woensdagochtend

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor