Afscheid Jeannette

Dit is een bericht wat geplaatst wordt in de Echo van oktober 2019:

Deze column wordt een stuk dat eindigt met mooie woorden maar begint met een vervelende mededeling. Jeannette van de Rijt gaat namelijk noodgedwongen stoppen bij ons in de praktijk. Zij was al een tijdje afwezig. Een fors aantal jaar geleden werd zij getroffen door een knullig ongeluk waardoor haar enkel erg lelijk werd gebroken. Vele operaties volgden waarbij de klachten nooit voor 100% verdwenen. 3 jaar geleden speelden de pijnklachten een dusdanige negatieve rol dat een dag werken een te forse belasting was. Een revalidatietraject van 2 jaar volgde met de intentie om haar stekje als praktijkondersteuner weer te kunnen innemen. Uiteindelijk bleek de re-integratie op de oude functie niet haalbaar. Het was te belastend. Wij hebben samen gekeken zowel binnen –als buiten de praktijk naar een minder belastende functie. Gezien de kleinschaligheid van onze organisatie was het aanbieden van een goed alternatief geen haalbare kaart. Daarom zal zij voortaan haar pijlen gaan richten op een baan buiten de huisartspraktijk.

Wij weten dat Jeannette ook bij u in het bovenste laadje ligt. Er wordt namelijk veel gevraagd naar haar “terugkomst”. Jeannette is meer dan 15 jaar het gezicht van de huisartspraktijk geweest, eerst als dokterassistente en de laatste 6-7 jaar als praktijkondersteuner. U noemt haar de suikerzuster bij wie u de jaarlijkse APK krijgt. Zij weet op haar manier van coachen jullie te bewegen naar een betere gezondheid. Dit alles met als doel om (complicaties van) diabetes en hart-vaatziekten te voorkomen.Wij geloven stellig dat Vinkel gezonder is geworden door de inspanningen van Jeannette. Een basis waarop wij verder zijn gegaan. Toen wij in 2015 de praktijk overnamen was zij voor ons onmisbaar. Als Vinkelse kent zij werkelijk iedereen binnen Vinkel. “Da is de neef van de broer van de partner die daar op Kaathoven woont”, waardoor wij direct wisten welk vlees we in de kuip hadden. Ze wees ons op de pappenheimers waardoor we direct de juiste persoonsgerichte zorg konden inzetten.

Naast een goede zuster vinden wij Jeannette een heel fijn mens die we erg zullen missen in onze koffiekamer en bij personeelsuitjes. Ze is een gangmaker in het team waardoor er ontzettend veel gelachen wordt.Naast een lollige kant zien wij in haar een ontzettend loyale vrouw richting ons als werkgever, waarbij (in goede gezondheid) niets te veel is gevraagd. Zij wil een vertrek met stille trom, maar wij willen u uitnodigen haar persoonlijk te bedanken. Dit kan via email info@huisartspraktijkvinkel.nl

Haar hart ligt bij de oudere medemens en ze ambieert een volgende functie in de grijze golf. Wij willen met deze mededeling Jeannette een goede referentie bieden richting andere werkgevers. Wij hopen dat ze snel haar carrièregeluk vindt in een baan waarbij pijn niet meer de boventoon voert.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor