Rijbewijskeuring

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs B/E verlengen. Dan kunt u bij ons terecht voor een rijbewijskeuring mits u geen patiënt in onze praktijk bent.

Onze eigen patiënten verwijzen wij naar:

Huisartspraktijk Nuland
Duyn en Daelseweg 15
5391 EC Nuland
Tel: 073-5321320

Arbo Unie
Victorialaan 15c
5213 JG ’s-Hertogenbosch
Tel: 088-2726202

De rijbewijskeuring is bedoeld om vast te stellen of u gezond genoeg bent om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. Wij hebben de overtuiging dat dit door een onafhankelijk arts dient te gebeuren. De kosten hiervan zijn €60.00.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met uw papieren van het CBR langskomen in de praktijk. De doktersassistente zal aan de balie een afspraak maken voor u.

Dit is helaas noodzakelijk omdat er in het verleden vaker patiënten op het spreekuur zaten die niet de juiste papieren bij zich hadden. Tijdens het maken van de afspraak krijgt u uitgebreidere informatie over de gang van zaken rondom de rijbewijskeuring.

De huisarts geen uitspraak doen over uw geschiktheid om te mogen rijden. Hij/zij schrijft de bevindingen in het keuringsverslag en fungeert enkel als “doorgeefluik” door de documenten digitaal te verzenden naar het CBR. Het CBR beoordeelt op basis van deze informatie uw rijgeschiktheid en bericht u binnen vier weken over de uitkomst. Als het nodig is verwijst het CBR u naar een medisch specialist (bijvoorbeeld oogarts). In sommige gevallen, zoals bij beginnende dementie, is een aanvullende rij-test nodig.

Voor vragen over de keuring kunt altijd even binnenlopen of bellen met 073-5323427.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor