Patiënt enquête

Resultaten enquête 2020

Beste patiënt,

Als eerste hartelijk dank voor het invullen van de enquêtes over de praktijk! Wij zijn een geaccrediteerde praktijk en dat wil zeggen dat we voorzien zijn van een keurmerk. De enquête die we een keer in de drie jaar houden is een onderdeel van het keurmerk. We vinden het leuk om deze uitslagen met u te delen.
Dankzij u weten we waar u tevreden over bent en waar nog verbeterpunten aan te brengen zijn. Wij zijn dan ook erg blij met u input zodat wij hiermee aan de slag kunnen.
Graag brengen wij u (met enige trots) op de hoogte van de uitkomt van het tevredenheidsonderzoek.

U zei het volgende over het gebouw:
Er zijn fijne stoelen in de wachtkamer en de speelgelegenheid en verlichting is voldoende. Er is ook genoeg leesmateriaal aanwezig. De netheid en hygiëne is keurig en het gebouw is goed onderhouden.
De privacy aan de balie laat te wensen over. Straks in De Dorpspraktijk is dit niet meer aan de orde omdat wij dan voortaan een dichte balie hebben die we af kunnen sluiten. Voor nu in het huidige pand kunnen wij dit probleem helaas nog niet oplossen.

U zei het volgende over telefonische wachttijd en dienstregeling:
De gemiddelde wachttijd voordat u ons telefonisch kunt bereiken is 2,7 minuten en voor spoed zijn wij altijd direct bereikbaar. Wij scoren hiervoor 100% en we streven ernaar dat dit altijd zo blijft.
U vindt ook dat er duidelijke praktijkregels zijn.
Bij het bellen geef u aan dat u wel vaker dan een keer het antwoordapparaat krijgt. Als u het antwoordapparaat krijgt is de assistente met een andere patiënt in gesprek maar zal u dan te woord staan zodra zij weer beschikbaar is. Wij begrijpen dat dit soms vervelend kan zijn maar we streven ernaar om iedereen zo goed mogelijk te helpen en wij vragen uw begrip hiervoor.

U zei het volgende over spreekuurorganisatie:
Voor 94% vindt u dat het spreekuur op tijd loopt en dat u meestal wel op een geschikt moment terecht kunt. Ook is er voldoende mogelijkheid voor een dubbel consult. Indien nodig is de huisarts telefonisch te raadplegen. Als de eigen huisartsen op vakantie zijn is er een waarnemend huisarts in dienst. U geeft aan dat er 20% kans is op een krijgen van een andere huisarts. Sinds kort hebben wij ook een huisarts in opleiding waardoor het kan dat u een andere huisarts krijgt.

U zei het volgende over de inhoud van het spreekuur:
U bent tevreden over de voorbereiding wat u te wachten staat bij een specialist of van medewerkers in de praktijk. We scoren ook 85% bij het bieden van problemen die meteen aandacht vragen.

Aandacht voor preventie:
U geeft aan dat u voor 70% vindt dat er voldoende aan preventie gedaan wordt, wij gaan kijken hoe we dit kunnen verbeteren.
U vindt dat huisarts de gegevens wel goed overdraagt aan de waarnemend huisarts en dat de vakanties van de huisarts goed aangegeven staat op de site. U vindt ook dat de huisarts goed overlegt met de andere hulpverleners.

U zei het volgende over klachtenregeling en inzage dossier:
U geeft aan dat het niet altijd duidelijk is hoe u moet handelen als u een klacht in wil dienen. Indien u hier meer over wil weten kunt u dit vinden op de website van de praktijk.

Achtergrondkenmerken van de uitkomst van de enquête:
De gemiddelde leeftijd van de patiënten die een enquête ingevuld hebben is 53 jaar.
75,4 % is ingevuld door vrouwen en 24,6 is ingevuld door mannen en de deze patiënten hebben de praktijk zo`n 4 keer bezocht in de afgelopen 12 maanden.

Diverse losse opmerkingen van patiënten:
-Kortom, ik ben tevreden over de huidige praktijk
-Ga zo door! Ook zeker in de nieuwe praktijk
-Ik ben tevreden over de huisarts en ook over de cesartherapie
-De assistentes willen weten waarvoor ik kom en dat vind ik niet prettig. Zij gaan beoordelen of ik mag komen of niet en dat vind ik niet prettig.
-Het is een mooie praktijk waar 2 artsen zich met hart en ziel inzetten. Een verbeterpunt zou zijn als de assistentes wat meer flexibeler zouden zijn. Bijv. bij het bloedprikken tussen 08:00 uur en 09:00 uur is er geen mogelijkheid om ook een bloeddruk te laten meten. Voor werkende mensen is dit bijna niet te doen. Zou fijn zijn als dit meer op elkaar aan kan sluiten.
-Ben erg te spreken over de aandacht die wordt gegeven aan mij als patiënt en de dialoog over het algemeen.
-Fijne praktijk! Ik ben wel benieuwd naar het nieuwe pand, hopelijk zonder discomuziek in de wacht kamer en een bemande balie. Praktisch: tekenpen aanschaffen.
-Ik spreek mijn wens uit dat er in de nieuwe praktijk gewoon weer iemand achter de balie zit, die de mensen te woord kan staan even gerust kan stellen. Dat is in de huidige praktijk onderbelicht. Je ziet zoveel mensen zoeken en ongemakkelijk zijn. Dit kan ook een soort gastvrouw zijn.
-Vanwege Covid zijn er duidelijke maatregelen genomen.

Allen hartelijk dank voor het invullen van deze enquête en we hopen dat we over drie jaar weer op u kunnen rekenen!

Vriendelijke groeten namens,

Team huisartspraktijk Vinkel

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor