Spreekuren

Wanneer zijn onze spreekuren?

Wanneer zijn onze spreekuren?

Huisarts

Doktersassistente

Praktijkondersteuner

Huisarts

Aanwezigheid van de huisartsen:
Jos van der Sande: maandagmiddag en -avond, dinsdagmiddag, woensdagochtend, donderdag, vrijdag
Janneke Bressers: maandagochtend, dinsdagochtend, woensdag, donderdagochtend.

Het reguliere spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 9:30 uur en 10:00 uur tot 12:00 uur en in de middag van 14:00 uur tot 16:00 uur.
Daarnaast bieden we de volgende extra spreekuren.

 • Avondspreekuur (op afspraak)
  Wij weten als geen ander dat het vervelend is om ‘vrij te moeten nemen’ om naar de huisarts te gaan. Daarom is het mogelijk om een afspraak te maken bij dokter van der Sande op maandagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur.
 • Vroege vogels-spreekuur (op afspraak)
  Fulltime werken en vrij nemen om naar de huisarts te gaan is niet altijd handig. Daarom zullen we op woensdagochtend van 07:00 uur tot 08:00 uur enkele plaatsen reserveren voor ‘vroege vogels’.


Het Inloopspreekuur is definitief komen te vervallen.

Enkele of dubbele afspraak
Voor een consult plannen wij standaard 10 minuten. Om uitloop zo veel mogelijk te voorkomen vragen we u om één afspraak per klacht te maken. Mocht u meerdere klachten willen bespreken of heeft u behoefte aan een langer overleg met de huisarts, dan is het geen probleem om een dubbele afspraak te maken.

Beeldbellen met uw huisarts
Een aantal keer per week is er de mogelijkheid tot een beeldbelafspraak met uw huisarts. Zeker in tijden van Corona is het fijn om uw huisarts te kunnen spreken en zien zonder van huis te hoeven. Beeldbellen geeft meer informatie dan alleen telefonisch contact. Veel klachten kunnen via beeldbellen goed worden ingeschat. De huisarts kan u vragen aan te wijzen waar pijn of ongemak zit en u kunt laten zien welke bewegingen klachten uitlokken. Ook gesprekken over vermoeidheid of psychisch welbevinden zijn via beeldbellen prettiger dan via de telefoon. Het inplannen van een beeldbelafspraak gaat via de assistente. Via een beveiligde verbinding waarvoor u wordt uitgenodigd middels een SMS code wordt het beeldbel gesprek tot stand gebracht.

Visites
Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen komt de huisarts bij u langs. De visites worden gedaan tussen 13.00 en 14.30 uur.

Doktersassistente

De doktersassistente heeft haar eigen spreekuur op maandagochtend en middag, woensdagochtend en vrijdagochtend.
Ze voert zelfstandig handelingen en controles uit. Dit spreekuur is uitermate geschikt voor onder andere de volgende activiteiten:
 • bloeddrukcontrole
 • uitspuiten van oren
 • uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
 • verwijderen van spiraal in de baarmoeder
 • wratjes aanstippen
 • routinematige injecties

Thuismonitoring
Daarnaast bieden we de mogelijkheid om thuis metingen te doen. We lenen u dan de juiste apparatuur waarmee u thuis kunt meten. U hoeft hiervoor dan niet meerdere keren naar de praktijk te komen. De assistente geeft u uitgebreide instructies. Door deze thuismetingen krijgen wij een goed beeld van uw gezondheidssituatie. We kunnen dan beter inschatten welke behandeling nodig is.

Denk hierbij aan:
 • bloeddrukmetingen thuis (bij twijfel of de bloeddruk gemeten in de spreekkamer wel reëel is voor de bloeddruk gedurende de gehele dag)
 • glucose metingen thuis (bijvoorbeeld bij langdurig gebruik van prednison of risico op zwangerschapsdiabetes)
 • saturatie (zuurstof) metingen thuis (bij COPD met veel klachten bij inspanning/activiteiten, bij ziekte bij Corona besmetting)
 • monitoring van wondzorg: onze assistente geeft u heldere instructies waarmee u zelf thuis uw wonden kan verzorgen. Via mijngezondheid.net kunt u via een veilige route foto's van uw wonden met ons delen. De assistente houdt zo de wondgenezing mee in de gaten waardoor u minder vaak voor controle naar de praktijk hoeft te komen

Praktijkondersteuner

Somatiek (lichamelijke klachten)
De praktijkondersteuner is het verlengstuk van de huisarts. Zij draagt zorg voor patiënten met chronische aandoeningen als diabetes, COPD en hart -en vaatziekten. Vaak krijgt u een oproep om bloed -en/of urinecontrole te doen. Daarna komt u bij de praktijkondersteuner op controle.
Voor het uitgebreide takenpakket van de praktijkondersteuner somatiek verwijzen wij u graag naar een andere pagina op deze site.

Nelleke van Kooten: aanwezig op maandagmiddag en avond, vrijdag.

Geestelijke gezondheidzorg (GGZ)
De praktijkondersteuner GGZ begeleidt patiënten met geestelijke gezondheidsklachten. Een eerste afspraak bij haar is alleen mogelijk na een consult bij de huisarts.
Voor het uitgebreide takenpakket van de praktijkondersteuner GGZ verwijzen wij u graag naar een andere pagina op deze site.

Mario Eltink: aanwezig op maandagmiddag en -avond, dinsdagochtend.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor