Nieuws


 • Griep- en pneumokokken vaccinatie 19 oktober

  Griep- en pneumokokken vaccinatie 19 oktober

  18-10-2021 ·

  Op dinsdag 19 oktober zijn er weer de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties. Iedereen die hier een indicatie voor heeft (en niet eerder heeft aangegeven geen griepvaccinatie te willen ontvangen) heeft hiervoor de uitnodiging in de bus ontvangen.

  We starten om 15.00 uur met vaccineren. Dit betekent dat vanaf 14.30 uur de praktijk alleen voor SPOED te bereiken is. Bij een dringende vraag die niet tot de volgende dag kan wachten zal de assistente met u kijken wat op dat moment nodig is.

  We zijn nog steeds gebonden aan de Corona maatregelen en proberen de 1,5 meter waar mogelijk te handhaven. Een mondkapje is als patiënt niet verplicht om te dragen. We vragen dit wel te doen bij verkoudheidsklachten (ook met negatieve test uitslag).
  Mocht u op de dag van de vaccinatie klachten hebben passend bij het Corona virus, laat u dan eerst testen. U kunt met de praktijk contact opnemen (voorkeur per mail) om een nieuw tijdstip in te plannen.

  In verband met de Corona maatregelen zullen we ook dit jaar nog geen erwtensoep uitdelen. We houden het contactmoment op de praktijk zo kort als mogelijk.


 • Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  13-09-2021 ·

  Over grote beslissingen denk je goed na, bijvoorbeeld over waar je wilt wonen of wat voor werk je wilt doen. Over welke zorg of behandeling we nodig hebben, denken we vaak minder goed na.

  Zelf nadenken over wat voor zorg je wilt is belangrijk. Want je leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen jou en de hulpverlener. Vertel wat jij belangrijk vindt. Dan krijg je zorg die beter bij jou past.

  In een goed gesprek stel je vragen aan de dokter of behandelaar. En luister je goed naar de antwoorden. Alles wat jullie elkaar vertellen is even belangrijk. De dokter, verpleegkundige of therapeut werkt samen met jou. Hij of zij wil weten wat jij wilt en belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiezen jullie samen voor de zorg of ondersteuning die bij jou past.

  Kijk voor meer informatie over deze overheidscampagne op www.begineengoedgesprek.nl

 • Afspraak bloedprikken via JBZ

  Afspraak bloedprikken via JBZ

  10-09-2021 ·

  We zijn erg blij dat er in Vinkel weer de mogelijkheid is om bloed te prikken via de prikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit bloedprikken is op afspraak. We merken dat onze assistente vaak wordt gebeld om hier een afspraak voor te maken. Dit kan echter ALLEEN via het JBZ zelf via telefoonnummer 073-5533699 of www.jbz.nl/prikafspraak.

 • Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  18-08-2021 ·

  Zo gaat dat in Vinkel

  Het is donderdag. Het is leuk als ik op donderdag spreekuur heb.

  Na mijn spreekuur in Berlicum ga ik naar Vinkel.Eerst lunch met huisartsen en de andere disciplines. Ik vind het leuk om met elkaar te sparren en elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld; Hoe oud zijn je kinderen? Hebben jullie het druk? Of hoe is het met je?

  Zo kreeg ik ook een gesprek met de psychologe uit de dorpspraktijk. We kwamen er achter dat we dezelfde passie hadden, namelijk het brein van de mens. Ik had meteen een cliënte in gedachte waarvoor de psychologe iets zou kunnen betekenen. Zo gaat dat in de dorpspraktijk in Vinkel. Doordat je elkaar spreekt en kent, weet je ook van elkaar waar je aandachtsgebied qua werk en passie zit.

  Na de lunch heb ik tijd voor praktijkzaken. Ik heb een afspraak met Jos om te bespreken hoe we de samenwerking zien. De volgende vragen komen voorbij:

  Hoe vindt Belle Vie het om spreekuur te doen in Vinkel?
  Hoe melden cliënten zich aan bij de verloskundige?
  Wat houdt preconceptie in?
  Hoe kunnen we de samenwerking optimaliseren?

  We besluiten om elk half jaar samen naar onze gezamenlijke cliënten te kijken. Om zo de cliënten centraal te zetten en ze vanuit beiden kanten optimale zorg te kunnen bieden. EN niet onbelangrijk te zien wie er, achter die mooie glimlach zit.

  Na dit overleg begint mijn spreekuur. Er komen verschillende cliënten voorbij, de een voor een intake of reguliere controle ende ander voor de nacontrole. Over een cliënte die op het spreekuur komt maak ik me nog wat zorgen. Ik vraag aan haar over het goed als ik alvast contact op neem met de huisarts. Dat vind ze goed. Ik loop in de pauze naar de spreekkamer van Jos. We spreken samen over deze cliënte en Jos gaat contact opnemen met de cliënte. Zo gaat dat in Vinkel.

  Met een tevreden en enthousiast gevoel ga ik weer terug naar huis.

  Judith Bekkers-Leijten

  Verloskundige, Belle Vie Geboortezorg & Welzijn

 • Infopunt Vinkel

  Infopunt Vinkel

  12-08-2021 ·


  Nieuw in de Dorpspraktijk:

  Vanaf 1 september is Infopunt gevestigd in de Dorpspraktijk in Vinkel. Elke donderdagmiddag kunt u terecht voor vragen met betrekking tot welzijn in de breedste zin. Vrijwilligers staan klaar om u te helpen of de juiste weg te wijzen binnen de gemeente en gemeentelijke instanties.

  Iedere donderdag
  Nuland: 10.00 - 12.00 uur De Meent
  Vinkel: 13.00 – 15.00 uur Dorpspraktijk

  06 - 46 75 28 54

  infopuntnulandvinkel@farent.nl

  In het Infopunt wordt u ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt uw vragen en kan u ondersteunen. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties.

  Heeft u een vraag over iets in uw persoonlijk leven? En weet u niet goed waar u antwoord kunt vinden? Woont u in Nuland - Vinkel? Neem dan eens contact op met het infopunt. Want daar kunt u terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over:

  · opleiding en werk,
  · geldzaken,
  · jeugd en gezin,
  · wonen en vervoer,
  · zorg en hulp,
  · meedoen en meehelpen.

  De wijkagent en een opbouwwerker van Farent zijn ook aanwezig.

  Wijkagent Gerard Hermsen 0900 – 8844
  Opbouwwerker Luc Vorselaars 06-52 60 53 86
  Opbouwwerker Sonja Boerman 06-21 59 68 25

  Kunt u zelf niet naar het Infopunt komen, dan kan een vrijwilliger bij u op huisbezoek komen.

 • Mondkapje dragen in de praktijk

  Mondkapje dragen in de praktijk

  09-08-2021 ·

  We willen u vragen om bij binnenkomst op de praktijk weer een mondkapje te dragen. Dit omdat het aantal besmettingen met het Corona virus deze zomer weer flink zijn opgelopen. En met de terugkeer van mensen uit het buitenland kan het zijn dat er meer mensen het Corona virus mee terug naar Nederland nemen. Er komen kwetsbare mensen bij ons in de praktijk. We willen het risico op besmetting van onszelf en anderen zo klein mogelijk houden. Als u geen klachten heeft mag het masker in de spreekkamer af als de afstand van 1,5 meter gehouden kan worden. We vragen jullie medewerking en begrip.

 • Dorpspraktijk Vinkel

  Dorpspraktijk Vinkel

  09-08-2021 ·

  De website van Dorpspraktijk Vinkel is vernieuwd! Naast Huisartspraktijk Vinkel zijn er nog veel meer zorgverleners gevestigd in de Dorpspraktijk. Een plek waar alle zorg in Vinkel samen komt. We bieden laagdrempelige zorg in een vertrouwde sfeer. De vaste gezichten vanuit de verschillende disciplines maken het gemakkelijk alle hulp goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast bieden we verschillende projecten waarin de samenwerking nog intensiever wordt vorm gegeven. Deze projecten en voor Vinkel interessante nieuwsberichten vanuit alle zorgverleners worden via deze website gedeeld.

  Neem eens een kijkje op www.dorpspraktijkvinkel.nl.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Per 1 september start Imke van Stratum als huisarts in opleiding bij ons in de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Beste allemaal,

  Mijn naam is Imke van Stratum en in september start ik de opleiding tot huisarts bij huisartspraktijk Vinkel. 2 Jaar geleden heb ik de opleiding geneeskunde in Amsterdam afgerond en hierna heb ik werkervaring opgedaan op de spoedeisende hulp, in de psychiatrie en in het verpleeghuis. Mijn grote droom is echter huisarts worden. Ik ben dan ook blij om in september aan de opleiding te mogen beginnen. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven. Hierom heb ik ook erg veel zin om weer terug te gaan naar mijn Brabantse roots. Ik denk dat mede hierdoor Vinkel gaat voelen als een warm bad. Ik kijk ernaar uit om er samen met Jos en Janneke en alle andere medewerkers van de dorpspraktijk een mooi en leerzaam jaar van te maken en hoop snel met u kennis te maken tijdens het spreekuur.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Vanaf 23 september start Marike Flameling als praktijkondersteuner in opleiding bij ons op de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Mijn naam is Marike Flameling. Ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Houten. Na jarenlang met veel plezier docent gezondheidszorg te zijn geweest, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de functie van POH. Ik kijk er dan ook erg naar uit om hier in de praktijk stage te mogen lopen.

  Ik ben opgegroeid in Brabant en vind het heerlijk om nu ook in deze provincie te mogen werken.

  Graag tot ziens in de praktijk!

 • Verandering werkdagen Jos en Janneke

  Verandering werkdagen Jos en Janneke

  10-06-2021 ·

  Na onze vakantie vanaf 19 juli gaan de werkdagen van Jos en Janneke veranderen. We hebben deze keuze gemaakt om de spreekuren en werkdruk wat beter te verdelen over de week. Daarnaast gaat Guus bijna naar school en willen we er ook voor hem zijn als hij uit school komt.

  De werkdagen zullen als volgt zijn:
  Jos: maandag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdag.
  Het Vroege Vogel spreekuur wordt verplaatst naar de vrijdagochtend. Het avondspreekuur blijft op maandag zoals u gewend bent

  Janneke: maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdagochtend.

 • Patiëntenstop Huisartspraktijk Vinkel

  Patiëntenstop Huisartspraktijk Vinkel

  10-06-2021 ·

  Huisartspraktijk Vinkel staat voor laagdrempelige en veilige zorg dicht bij huis. U kent ons en wij kennen u. Met de komst van Dorpspraktijk Vinkel en Het Andere Wonen is de praktijk de afgelopen maanden opnieuw gegroeid. Om de zorg te kunnen blijven leveren waar we voor staan zijn we genoodzaakt een patiëntenstop voor mensen buiten Vinkel in te lassen. Ook met het oog op de huizengroei in de dorpskern van Vinkel willen we alle mensen die in Vinkel wonen de mogelijkheid bieden om huisartsenzorg dicht bij huis te hebben.

  Concreet betekent dit dat mensen niet woonachtig in Vinkel voorlopig geen patiënt meer kunnen worden bij ons. Wel kunnen ze zich op een wachtlijst laten plaatsen voor als de praktijk het weer toelaat. Mocht u dit willen, neem dan contact op met de praktijk. Alle mensen die nieuw in Vinkel komen wonen, of al langer woonachtig in Vinkel, zijn van harte welkom.

 • Wij gaan bijna op vakantie

  Wij gaan bijna op vakantie

  10-06-2021 ·

  Na een druk jaar is het voor ons tijd voor vakantie. Wij gaan er drie weken even helemaal uit, kamperen in eigen land. Onze vakantie begint op 26 juni, op 19 juli zijn we weer terug. In deze periode is de praktijk gewoon geopend. Uw vertrouwde assistentes staan voor u klaar. Daarnaast zullen waarnemend huisartsen Lisa Hoogedoorn en Gudo Hoogzand (beiden voor sommigen al een bekend gezicht) onze spreekuren over nemen.

  We wensen iedereen alvast een hele fijne zomer en vakantie toe!

 • Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  10-06-2021 ·

  Vanaf 1 juli kunt u weer in Vinkel terecht om bloed te laten prikken. Het Bernhoven ziekenhuis heeft helaas besloten om het bloedprikken op de kleinere locaties niet terug op te pakken. Wij zijn blij dat we de bloedprikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wel aan onze Dorpspraktijk hebben kunnen binden. We vinden het belangrijk dat ook de minder mobiele mensen in Vinkel dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname en niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen.

  Al onze patiënten die een automatische oproep krijgen om periodiek bloed te laten prikken hebben vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis een brief gehad met uitleg over de omzetting. Voor u verandert er niet veel. De bloeduitslagen komen alleen via een ander laboratorium bij ons terecht. Alleen wanneer u nog specialisten in het Bernhoven hebt waar u onder behandeling bent kan het soms fijner zijn om via het Bernhoven bloed te laten prikken. We kunnen u altijd weer terug om zetten naar de oproepdienst van het Bernhoven ziekenhuis als u dat wenst.

  Vanaf 1 juli kunt op dinsdag en donderdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur terecht voor bloedafname in de Dorpspraktijk. Let op: het bloedprikken is alleen op afspraak. De afspraak plant u in met de bloedprikdienst van het JBZ en niet met onze praktijk. U maakt de afspraak maken via Bloedprikken | Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 • Infopunt Nuland weer geopend

  Infopunt Nuland weer geopend

  08-06-2021 ·

  Vanaf 10 juni a.s. is het Infopunt weer bereikbaar in Nuland. Na een lange tijd van fysieke afwezigheid kunnen we weer in de Meent terecht.

  Een afspraak maken vooraf is niet nodig. Wel houden we ons aan de geldende corona maatregelen, dit vragen wij ook van onze bezoekers. Wil je liever dat een van ons bij u thuis langskomt, bel of mail, dan maken we op maat een afspraak met u. 06-46 752 854 infopuntnulandvinkel@farent.nl

  Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer we weer in ’t Zijl in Vinkel terecht kunnen, maar als ’t Zijl open is starten we ook in Vinkel het infopunt weer op.

  Heeft u een vraag over iets in uw persoonlijk leven? En weet u niet goed waar u antwoord kunt vinden? Woont u in Nuland - Vinkel? Neem dan eens contact op met het infopunt. Want daar kunt u terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen. Die hebben we samengevat in zes thema’s:

  opleiding en werk
  geldzaken
  jeugd en gezin
  wonen en vervoer
  zorg en hulp
  meedoen en meehelpen

  De vrijwilligers staan weer klaar om met u in gesprek te gaan. Ook de wijkagent en het opbouwwerk zijn weer aanwezig.

  Infopunt Nuland: donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, Prins Bernhardplein 11-12, Nuland

  Infopunt Vinkel: donderdag van 13.00 tot 15.00 uur, Zijlstraat 2, Vinkel

 • Groepstraining Stoppen met Roken

  Groepstraining Stoppen met Roken

  03-06-2021 ·

  Wil je heel graag stoppen met roken, maar is het je nog niet gelukt? In onze regio gaan de eerste groepstrainingen Stoppen met roken van start via Sinefuma.

  De start vindt plaats op 2 september (Heesch) of 6 september (Uden).  De trainingen:
  Zijn bewezen effectief, 80% is na afloop daadwerkelijk gestopt
  Bestaan uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van een zorgprofessional
  Zijn volledig vergoed bij 95% van de zorgverzekeraars
  Voldoen aan RIVM-richtlijnen

  Als je interesse hebt, neem dan contact op met onze praktijk om je aan te melden.

 • 2e Astra zeneca vaccinatie vervroegd naar 22 juni

  2e Astra zeneca vaccinatie vervroegd naar 22 juni

  02-06-2021 ·

  Goed nieuws voor de vakantiegangers! Uit onderzoek is gebleken dat het tweede Astra Zeneca vaccin ook al na 6 weken gegeven kan worden en net zo effectief is in de opbouw van de immuunrespons. Eerder was dit nog 10 weken.
  Om deze reden is de levering van de vaccins ook 4 weken vervroegd. Omdat we jullie zo snel mogelijk willen vaccineren hebben we de vaccinatiedatum van 20 juli vervroegd naar dindsdagavond 22 juni. Degenen die hun tweede vaccin nog moeten krijgen ontvangen hier deze week allemaal een brief over. Mocht 22 juni echt niet kunnen, blijft de datum van 20 juli (en voor een enkeling 30 juli die zich al had afgemeld voor 20 juli) nog beschikbaar. Je hoeft hier geen contact over op te nemen met de praktijk. De tijden blijven hetzelfde als bij het eerste vaccin.

 • Vaccinatie nieuws: belangrijke update

  Vaccinatie nieuws: belangrijke update

  21-05-2021 ·

  Er is veel te doen rondom de Corona vaccinaties. Iedereen wil zo snel mogelijk gevaccineerd worden, en dan het liefst ook nog met een vaccin naar keuze. Dit leidt tot veel vragen en onrust in de gehele samenleving en ook bij ons in de praktijk. We worden veel gebeld met vragen over de vaccinaties. Hieronder een aantal belangrijke punten die hopelijk wat vragen al beantwoorden:

  • Alternatief voor AstraZeneca-weigeraars
   Voor de 60-ers die in de afgelopen periode hebben afgezien van vaccinatie met AstraZeneca is nog geen alternatief. Vooralsnog is de boodschap aan hen dat zij pas later een afspraak kunnen verwachten voor een vaccinatie via de GGD. Met welk vaccin dat zal zijn is niet bekend. Op dit moment heeft hen verwijzen naar de GGD geen zin.
  • Vaccinatie voor zwangeren met medische indicatie
   Zwangeren met een medische indicatie kunnen wel gevaccineerd worden (met Pfizer of Moderna), ondanks dat zij via u de uitnodigingsbrief (hebben) ontvangen waarin staat dat dit vaccin niet voor hen is bedoeld. Als zij zich tot u richten met een vraag hierover, kunt u hen laten weten dat zij wel op de uitnodiging kunnen ingaan.
  • Vaccinatie van zwangeren zonder medische indicatie
   Over de vaccinatie van andere zwangeren is het besluit wanneer zij met welk vaccin geprikt zullen worden nog niet genomen. Selectie en uitnodiging zal naar verwachting via het ziekenhuis of de verloskundige lopen.
  • Interval tussen AstraZeneca-prikken
   Gisteren is er in het nieuws gekomen dat de Gezondheidsraad heeft geadviseerd dat het interval tussen de 1e en 2e AstraZeneca prik vervroegd kan worden naar 4 weken (in plaats van de 10 weken die daarvoor het advies was). In onze praktijk staat op 20 juli de 2e prik voor de groep 60-62 jarigen gepland. We krijgen vooralsnog de vaccins voor deze groep pas de week ervoor geleverd. Dit betekend dat het niet mogelijk is deze datum te vervroegen. We houden jullie op de hoogte over eventuele ontwikkelingen op dit gebied.
 • Bye!

  Bye!

  06-05-2021 ·

  Beste allemaal,

  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd van gaan, is nu gekomen… Na ruim een jaar werkzaam te zijn geweest in de huisartspraktijk van Vinkel, is het einde van mijn stage helaas in zicht. Het is tijd voor de volgende stap in de opleiding tot huisarts. Na 7 mei zal ik daarom de Dorpspraktijk gaan verlaten.

  Mede dankzij Jos, Janneke, de assistenten, praktijkondersteuners, alle andere paramedici maar ook zéker dankzij u heb ik het afgelopen jaar ontzettend veel mogen leren. Niet alleen als dokter, maar ook als persoon. Het was voor mij een eer om een luisterend oor te mogen bieden, verhalen te mogen horen, over het Vinkelse, over families en hun verbanden, over alledaagse klachten, chronische ziekten maar ook over verdriet en blijdschap. Ik wil eenieder bedanken voor het gegeven vertrouwen en geduld. Een essentieel en onmisbaar ingrediënt voor een fijne samenwerking. Daarnaast wil ik het team ontzettend bedanken voor de positieve spirit, betrokkenheid, humor, steun, kennis en kundigheid!

  Ik wens iedereen, in deze bijzondere tijd, alle goeds en wie weet treffen we elkaar nog in de toekomst!

  Groeten,

  Joy van Vugt

 • Waarneming

  Waarneming

  21-04-2021 ·

  Vanaf vrijdag 23 april zal Lisa Hoogedoorn, waarnemend huisarts, voor 1 a 2 dagen in de week extra in onze praktijk komen werken. Na een intens druk jaar merken wij dat het tijd is om even wat meer rust te nemen. De Corona pandemie zorgt voor veel extra zorg. En de realisatie van onze nieuwe Dorpspraktijk heeft veel tijd en energie gekost. En we hebben thuis ook nog twee kleine kinderen Guus en Pip die de onze aandacht nodig hebben.

  Lisa zal tot na onze zomervakantie in juli een aantal reguliere spreekuren van ons over nemen, zodat wij de tijd hebben om extra taken af te ronden en af en toe een extra dagje vrij te nemen.

  Tijdens onze vakanties met hemelvaart en in de zomervakantie (26 juni t/m 18 juli) zal ze de waarneming samen doen met Gudo Hoogzand, waarnemend huisarts.

  De assistentes zullen jullie dan ook vragen of het okee is om bij bepaalde klachten door een van onze waarnemers gezien te worden. We hopen hierbij op jullie begrip. Als jullie een probleem hebben waarvan je graag bij Jos of Janneke zelf wil komen kan je dit altijd aangeven.

 • Verslaafd.....er is een oplossing!

  Verslaafd.....er is een oplossing!

  20-04-2019 ·

  Het blijft een taboe, ergens aan verslaafd zijn. Het zorgt vaak voor een grote lijdensdruk, forse problematiek om velerlei vlakken (financieel, gezinsleven, stemming). Wij staan voor openheid zonder een waardeoordeel over u als persoon. Wij benaderen het als een vervelende hardnekkerige ziekte die een goede behandeling verdiend.

  Wij nodigen u uit om uw verslaving bespreekbaar te maken zodat we snel de juiste behandeling binnen onze praktijk kunnen geven. Per 1 april is Marieke van der Burght werkzaam als verslavingsconsulente. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op de dit gebied. Haar consulten zijn gratis beschikbaar voor patiënten en hun partners uit Nuland-Geffen-Vinkel.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor