24-04-2023 ·
Huisartsenpost Oss sluit vanaf 1 juni 2023
Dat betekent dat de inwoners van de regio Oss in de avond, nacht, het weekend en tijdens feestdagen - indien nodig - doorverwezen worden naar de huisartsenpost in Uden.
Bij spoed komt er nog steeds een ambulance of komt er een huisarts aan huis.
Contact met de huisartsenpost
Hebt u 's avonds, 's nachts, in het weekend of tijdens feestdagen een huisarts nodig? Bel altijd eerst 088 - 876 5050.
27-02-2023 ·
Mijn naam is Daniek van Gils. Ik ben geboren in Tilburg en opgegroeid in Oisterwijk. Voor mijn studie ben ik in 2014 verhuisd naar Nijmegen, waar ik in 2020 ben afgestudeerd als arts aan de Radboud Universiteit. Hierna heb ik een jaar op de Spoedeisende Hulp in het Bernhoven ziekenhuis gewerkt en vervolgens nog een jaar bij de kindergeneeskunde in het Rijnstate ziekenhuis.
Het huisartsen vak is echter altijd mijn ambitie gebleven. Wat het huisartsen vak voor mij zo bijzonder maakt zijn het persoonlijke contact en de diversiteit in patiënten en hulpvragen. Per maart 2023 is het tijd om mijn ambitie waar te maken en zal ik de opleiding tot huisarts gaan volgen. Ik heb er ontzettend veel zin in om deze opleiding te starten bij huisartspraktijk Vinkel.
Samen met het hele team van huisartspraktijk Vinkel hoop ik er een ontzettend mooi en leerzaam jaar van te gaan maken!
Groetjes Daniek!
16-02-2023 ·
Een keer in de drie jaar wordt er in de praktijk een enquëte gehouden over de huisartsen en over de praktijk zelf. Wij zijn altijd op zoek naar verbeterpunten en wij vinden uw mening erg belangrijk! Daarom willen wij 5 minuten van uw tijd vragen om een enquêtes in te vullen. U kunt dit doen per huisarts of over de praktijk in het algemeen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze alle drie in te vullen.
Enquete Praktijk
https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=7557f5cc-8884-4c25-a17a-d385c1df4855
Enquete Dr van der Sande
https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=8ca96f2a-8ae8-418c-a227-77cbc7e3d191
Enquete Dr Bressers
https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=1a4ba44a-ca2c-4a7c-bac5-5029dc83eb6f
Hartelijk dank voor uw medewerking!
Team Huisartspraktijk Vinkel
01-12-2022 ·
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO verzamel je zelf gegevens over je gezondheid. Ook medische gegevens die in de computer van jouw dokter staan. Zo heb je je gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht. Er mijn meerdere soorten PGO’s waar je zelf een keuze in kan maken. Een PGO is iets anders dan Mijngezondheid.net. MGN is een patiënten portaal die toegang geeft tot het systeem waar we als huisarts in werken. Wij geven onze patiënten de mogelijkheid tot deze toegang. Een PGO kies je als patiënt helemaal zelf. We hebben hier als praktijk geen invloed of. Bij het PGO kan je zelf je gezondheidsgegevens vanuit meerdere zorgaanbieders en eigen metingen met betrekking tot je gezondheid op 1 plek bewaren.
01-12-2022 ·
Per 1 januari 2023 verdwijnt de vergoeding van vitamine D via de zorgverzekeraar. Dit betekent dat iedereen de kosten van vitamine D nu zelf moet betalen. Dit geldt zowel voor de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse variant, en ook voor de combinatie met calcium. Ook wanneer je een goede indicatie hebt zoals een aangetoond vitamine D tekort of botontkalking vervalt de vergoeding. De apotheek mag geen buffer voorraad verstrekken voor vitamine D. Vragen om alvast een extra recept aan het einde van het jaar heeft dan ook geen zin. De totale kosten van vitamine D verstrekt door de apotheek zijn ongeveer 9 euro per 3 maanden. Het voordeel van levering via de apotheek is dat vitamine D mee kan in de herhaalservice en dat het ook op je medicatie overzicht wordt bijgehouden. Wanneer je zelf vitamine D in de vrije verkoop haalt bij uw drogist of apotheek is dit niet mogelijk.
Het advies volgens de huidige richtlijnen blijft dat alle vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 wordt geadviseerd om extra vitamine D in te nemen (samen met voldoende calcium inname = 4 stuks zuivel per dag).
05-10-2022 ·
In de spreekkamer van de huisarts zien we veel klachten van chronische vermoeidheid en disbalans voorbij komen. We werken hierbij veel samen met Ergotherapie Praktisch om deze klachten te verminderen. De ergotherapeute vertelt wat ze kan betekenen bij deze klachten:
“Niet zeuren, gewoon volhouden, als ik maar hard mijn best doe, wordt alles weer als vroeger”
Het zou heel mooi zijn als dit maar waar was maar het gaat vaak heel anders bij chronische vermoeidheid. Het proberen aan dit doel te voldoen kost gigantisch veel energie en levert meestal ook alleen frustratie, teleurstelling en verdriet op.
Maar er zijn manieren om met deze veranderingen rekening te houden/ om te kunnen gaan en weer een evenwicht in de energieverdeling te bereiken. Je ergotherapeut kan je daarin ondersteunen en je, stap voor stap, naar een evenwicht begeleiden.
Eerste stap is bewust te worden van hoeveel energie je hebt, hoeveel energie de activiteiten kosten en hoe je deze het best in je dag kan verdelen. Dan is het ook belangrijk op tijd de signalen van overbelasting te herkennen en te weten hoe je het best weer kan opladen. Als je de goede strategie heb kan je met een pauze van 5 à 10 minuten al goed opladen. Door de goede strategieën te gebruiken kan je ook weer de leuke activiteiten doen (waar je energie van krijgt) en niet alleen de noodzakelijke activiteiten (moet activiteiten).
25-07-2022 ·
De huisartsen spoedposten in Brabant hebben hun krachten gebundeld en voeren samen campagne om bewustwording te creëren over wanneer bel je wel naar de huisartsen spoedpost en wanneer niet. Dat heeft alles te maken met spoed en géén spoed, hier lees je meer!
Een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt
Huisarts en regiearts Willem Schopman noemt het een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt. Hij neemt de supermarkt als voorbeeld. “Daar kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht voor al je boodschappen. Mensen gaan ervanuit dat de huisartsen spoedpost hetzelfde werkt: op welk tijdstip diegene ook belt, hij verwacht overdag dezelfde hulp als in de avonduren.
Maar juist dat is niet het geval. Het is niet de bedoeling dat mensen voor iedere vraag in de avonduren en weekenden contact zoeken met de huisartsen spoedpost. Daar zijn patiënten met een acute zorgvraag namelijk de dupe van.
In dit artikel legt de regiearts precies uit hoe dat zit.
Triagist Sandra vertelt over haar ervaring op de huisartsen spoedpost en de huisartsenpraktijk
Het beste van twee werelden maakte Sandra van der Zande mee in haar werk. Zij werkte voorheen namelijk als SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) in een huisartsenpraktijk en ze werkt tegenwoordig als triagist bij de huisartsen spoedpost. Sandra kent dus de uitgebreidere zorgvraag die overdag voorbijkomt en deinst ook niet terug voor de hectiek aan de telefoon in de avonduren. “Bij deze banen horen verschillende klachten: van alledaagse problemen tot acute ongevallen. Dat besef is er echter nog niet altijd bij de patiënten zelf.”
11-07-2022 ·
Net als op veel plekken in en buiten de zorg kampt onze huisartsenpost ook met een enorm personeelstekort onder triagisten en doktersassistentes. En met de naderende zomervakanties wordt dit probleem nog groter. De wachttijden aan de telefoon kunnen oplopen tot meer dan een uur.
We willen jullie er dan ook nogmaals op wijzen om alleen contact te zoeken met de huisartsenpost in de avonden, nachten en weekenden als er echt sprake is van SPOED. Veel klachten zijn vervelend, maar geen reden om in de avond of het weekend een arts voor te bezoeken. Kijk bij twijfel eerst op thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl. Een ook een buurman, vriend of familielid kan met je meedenken!
Als je op vrijdag twijfelt om het weekend in te gaan, bel dan met onze praktijk voor advies zodat je de huisartsenpost het weekend niet nodig hebt. Via MGN of onze website kan je ook in het weekend al een afspraak inplannen voor na het weekend.
07-07-2022 ·
“Last van somberheid, niet lekker in je vel zitten, slaapproblemen, piekeren, stress…
Voor deze en allerlei andere klachten kun je ook digitaal ondersteuning krijgen.
Maak het bespreekbaar tijdens het huisartsconsult en kijk of het aansluit bij jou!”
In de huisartspraktijk hebben we de mogelijkheid om via een online module te werken aan psychisch herstel of persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan klachten van somberheid, stress, ADHD, slecht slapen, lastig kunnen ontspannen of niet zo goed weten waar je voor wil gaan in het leven.
Zonder dat je de deur uit hoeft en op je eigen tempo volg je een digitaal trainingsprogramma. Je krijgt hierbij inzichten in jouw klachten en handvatten om je last te verminderen.
Deze online training gaat altijd in combinatie met een intake gesprek bij onze praktijkondersteuner Mario Schultz-Eltink. Ze kijkt samen met jou welke module het beste aansluit op jouw klachten en geeft uitleg over het gebruik.
Deze behandeling wordt volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar (en gaat ook niet van het eigen risico af).
Heb je last van psychische klachten waar je hulp bij wilt, maak dan een afspraak bij de huisarts op het spreekuur om te kijken of deze online modules iets voor jou kunnen zijn.
28-04-2022 ·
Afgelopen jaar hebben we een periode een aanname stop voor nieuwe patiënten gehad woonachtig buiten de woonkern Vinkel. Dit is niet meer het geval. We zijn weer open voor nieuwe patiënten. Wel houden we rekening met een aanrij tijd bij spoed van maximaal 15 minuten. Als u zich wilt aanmelden bij onze praktijk kunt u op de website het aanmeldformulier invullen. Daarnaast is het van belang dat u uw huidige huisarts hierover inlicht.
07-04-2022 ·
Vanaf maandag 11 april hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze praktijk. Het aantal Covid besmettingen neemt dusdanig af dat we dit niet meer nodig achten om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Wel vragen we u bij klachten van hoesten of benauwdheid een mondkapje op te zetten in de wachtkamer en spreekkamer. Ons team zal bij bepaalde handelingen of onderzoeken nog wel een mondkapje dragen als we dat voor onze veiligheid nodig achten.
14-02-2022 ·
Beste vrouwen uit Vinkel en omstreken.
Graag informeer ik jullie over een recent gevonden risico van de steeds populairder wordende 'menstruatiecup'. Momenteel is er een onderzoek gaande naar het gebruik hiervan bij vrouwen die een koperspiraal hebben. In verband met het nu al duidelijk grotere risico op het verliezen van je spiraal bij het gebruik van zo’n cup ten opzichte van de bekendere tampon worden huisartsen opgeroepen hun patiënten hierover te informeren. Echter, belangrijk is om je te beseffen dat dit onderzoek nog loopt en het nog niet duidelijk is of ditzelfde risico speelt bij de hormoon houdende spiralen (Mirena, Kyleena)!
Dus bij deze zeggen wij met gepaste voorzichtigheid: kijk uit bij het gebruik van de menstruatiecup als je een spiraal hebt en ben je bewust van het mogelijk grotere risico om je spiraal te verliezen hierdoor. Bij het verliezen van je spiraal ben je niet meer beschermt tegen zwangerschap.
Mocht je hierover nog vragen hebben, ben je welkom om deze aan een van de artsen te stellen.
Met vriendelijke groet,
Imke van Stratum (huisarts in opleiding)
30-12-2021 ·
BOOSTERVACCINATIE
Op donderdagmiddag/avond 23 december hebben wij samen met Huisartspraktijk Nuland boosters vaccins gezet bij onze 60+ers en zwangere patiënten.
Hier leggen we uit hoe u uw bewijs kunt toevoegen in de corona check app.
1. Ga op uw telefoon naar de Corona Check App
2. Klik rechtsboven op het + teken. Klik vervolgens op de optie 'vaccinatiebewijs'.
3. Log in met DigiD. Uw telefoon laadt nu uw vaccinatiegegevens in. Vervolgens kunt u klikken op 'Maak bewijs'.
Liever een QR-code op papier, in plaats van op uw smartphone? Dat kan via de website www.coronacheck.nl/print. Op de site wordt u door een menu geleid, dat een papieren coronabewijs aanmaakt. Als u dit uitprint, is dit een geldig bewijs.
Helaas hebben wij in de korte periode die we kregen om het te organiseren niet iedereen kunnen bereiken voor een booster vaccinatie. Vanuit de GGD en RIVM zijn er duidelijke afspraken gemaakt wie wij mochten vaccineren. Door de vaccinatiecampagne van de huisartsen zijn er plaatsen vrijgekomen bij de GGD. Ons advies is om niet te wachten op een oproepbrief.
Houdt alle kanalen in de gaten en wanneer uw leeftijdscategorie aan de beurt is kunt u online een afspraak maken via https://coronatest.nl/ik-wil-me.../online-een-afspraak-maken
15-12-2021 ·
Samenwerking podotherapeut en oefentherapeut
We behandelen beiden klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het lichaam is opgebouwd van onder naar boven en functioneert als eenheid. Stoornissen in het bewegen kunnen weer elders in het lichaam gecompenseerd worden. Als er bijvoorbeeld onder in de keten iets niet lekker ‘loopt’, dan kan dit boven in de keten klachten geven en andersom.
Aanmelding
Cliënten melden zich bij de huisarts met lichamelijke klachten, zoals (lage)rugklachten, bekkenklachten, bilklachten en/of heupklachten. De huisarts voert een lichamelijk onderzoek uit om de klacht te kunnen duiden. Indien nodig wordt er verwezen naar één van ons of beiden.
Cliënten kunnen zich ook melden bij ons via directe toegankelijkheid.
Onderzoek
Bij de podotherapeut en/of oefentherapeut wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. We zoeken uit waar de oorzaak van de klacht ligt en wat de klacht mogelijk in stand houd. We kijken naar hoe de beweegketen functioneert en of er compensatiepatronen of blokkades zijn. Soms is het nodig om eerst iets onder in de keten op te lossen d.m.v. zooltjes, voordat we verder kunnen. Of het is nodig om eerst compensatiepatronen hoger in het lichaam aan te pakken, voordat zooltjes voldoende effectief zijn.
Behandeling
De podotherapeut kan de stand van de voeten beïnvloeden door het gebruik van corrigerende of sturende elementen, waardoor het onder in de keten weer in balans komt. De oefentherapeut kan compensatiepatronen en/of blokkades in de beweegketen opheffen d.m.v. oefeningen, houdingsadviezen en bewustwording. Zij leert u weer een gezond beweegpatroon aan, waardoor de spierbalans rondom het bekken en de lage rug weer optimaal is.
Het mooie van onze samenwerking is dat we zowel de oorzaak als de in stand houdende factoren kunnen aanpakken. Een duurzame oplossing dus!
We werken samen op de donderdag ochtend in de Dorpspraktijk in Vinkel. Hier hebben we regelmatig overleg en hebben we de mogelijkheid om iemand samen te zien of even bij elkaar mee te kijken.
Vergoeding
Podotherapie en oefentherapie worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Podotherapie Schuts
Laura Wesseling
0413-310237
info@podotherapieschuts.nl
Praktijk Vandaag – Oefentherapie Cesar
Lisa Mols
073-2032475
lisa@praktijkvandaag.com
15-12-2021 ·
Mijn naam is Kirsten Frunt en per januari 2022 ga ik werken als diëtist in Vinkel. Caroline, op dit moment werkzaam in de huisartsen praktijk , stelde mij de vraag of ik haar praktijk op locatie Vinkel over wilde nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Leuk dorp, fijne huisartsenpraktijk, meerdere disciplines onder 1 dak en op fietsafstand van mijn woonplaats! Mijn antwoord was dus “ja!”
Ik ben al jaren werkzaam in mijn eigen praktijk, diëtistenpraktijk beLEEFgezonder, in Berlicum en Den Dungen. Neem gerust alvast een keer een kijkje op mijn website.
13-09-2021 ·
Over grote beslissingen denk je goed na, bijvoorbeeld over waar je wilt wonen of wat voor werk je wilt doen. Over welke zorg of behandeling we nodig hebben, denken we vaak minder goed na.
Zelf nadenken over wat voor zorg je wilt is belangrijk. Want je leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen jou en de hulpverlener. Vertel wat jij belangrijk vindt. Dan krijg je zorg die beter bij jou past.
In een goed gesprek stel je vragen aan de dokter of behandelaar. En luister je goed naar de antwoorden. Alles wat jullie elkaar vertellen is even belangrijk. De dokter, verpleegkundige of therapeut werkt samen met jou. Hij of zij wil weten wat jij wilt en belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiezen jullie samen voor de zorg of ondersteuning die bij jou past.
Kijk voor meer informatie over deze overheidscampagne op www.begineengoedgesprek.nl
12-08-2021 ·
Nieuw in de Dorpspraktijk:
Vanaf 1 september is Infopunt gevestigd in de Dorpspraktijk in Vinkel. Elke donderdagmiddag kunt u terecht voor vragen met betrekking tot welzijn in de breedste zin. Vrijwilligers staan klaar om u te helpen of de juiste weg te wijzen binnen de gemeente en gemeentelijke instanties.
Iedere donderdag
Nuland: 10.00 - 12.00 uur De Meent
Vinkel: 13.00 – 15.00 uur Dorpspraktijk
06 - 46 75 28 54
infopuntnulandvinkel@farent.nl
In het Infopunt wordt u ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt uw vragen en kan u ondersteunen. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties.
Heeft u een vraag over iets in uw persoonlijk leven? En weet u niet goed waar u antwoord kunt vinden? Woont u in Nuland - Vinkel? Neem dan eens contact op met het infopunt. Want daar kunt u terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over:
· opleiding en werk,
· geldzaken,
· jeugd en gezin,
· wonen en vervoer,
· zorg en hulp,
· meedoen en meehelpen.
De wijkagent en een opbouwwerker van Farent zijn ook aanwezig.
Wijkagent Gerard Hermsen 0900 – 8844
Opbouwwerker Luc Vorselaars 06-52 60 53 86
Opbouwwerker Sonja Boerman 06-21 59 68 25
Kunt u zelf niet naar het Infopunt komen, dan kan een vrijwilliger bij u op huisbezoek komen.
09-08-2021 ·
De website van Dorpspraktijk Vinkel is vernieuwd! Naast Huisartspraktijk Vinkel zijn er nog veel meer zorgverleners gevestigd in de Dorpspraktijk. Een plek waar alle zorg in Vinkel samen komt. We bieden laagdrempelige zorg in een vertrouwde sfeer. De vaste gezichten vanuit de verschillende disciplines maken het gemakkelijk alle hulp goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast bieden we verschillende projecten waarin de samenwerking nog intensiever wordt vorm gegeven. Deze projecten en voor Vinkel interessante nieuwsberichten vanuit alle zorgverleners worden via deze website gedeeld.
Neem eens een kijkje op www.dorpspraktijkvinkel.nl.
10-06-2021 ·
Vanaf 1 juli kunt u weer in Vinkel terecht om bloed te laten prikken. Het Bernhoven ziekenhuis heeft helaas besloten om het bloedprikken op de kleinere locaties niet terug op te pakken. Wij zijn blij dat we de bloedprikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wel aan onze Dorpspraktijk hebben kunnen binden. We vinden het belangrijk dat ook de minder mobiele mensen in Vinkel dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname en niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen.
Al onze patiënten die een automatische oproep krijgen om periodiek bloed te laten prikken hebben vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis een brief gehad met uitleg over de omzetting. Voor u verandert er niet veel. De bloeduitslagen komen alleen via een ander laboratorium bij ons terecht. Alleen wanneer u nog specialisten in het Bernhoven hebt waar u onder behandeling bent kan het soms fijner zijn om via het Bernhoven bloed te laten prikken. We kunnen u altijd weer terug om zetten naar de oproepdienst van het Bernhoven ziekenhuis als u dat wenst.
Vanaf 1 juli kunt op dinsdag en donderdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur terecht voor bloedafname in de Dorpspraktijk. Let op: het bloedprikken is alleen op afspraak. De afspraak plant u in met de bloedprikdienst van het JBZ en niet met onze praktijk. U maakt de afspraak maken via Bloedprikken | Jeroen Bosch Ziekenhuis.
03-09-2015 ·
Wij laten geneeskundestudenten een kijkje nemen in de keuken van de huisarts. Dit gebeurt in de volle breedte van ons leuke vak. Dit betekent dat u ook wel eens te woord wordt gestaan door deze jonge dokters. U kunt hier ten alle tijden bezwaar tegen maken.
28-08-2015 ·
Bent al aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP)? Dit is een platform waarop veilig medische gegevens worden uitgewisseld. Samen met onder andere de apotheker, huisartsenpost en het ziekenhuis proberen we hier meer continuïteit te bieden (ook in geval van een levensbedreigende situatie). Wij, als huisartsenpraktijk, adviseren u hierbij aan te sluiten via het opt-in formulier te verkrijgen bij de assistente. Zij kunnen ook alle vragen hieromtrent beantwoorden. U kunt ook kijken op www.ikgeeftoestemming.nl.