Nieuws


 • Covid vaccinatie vragen

  Covid vaccinatie vragen

  23-03-2021 ·

  Dagelijks worden we als praktijk gebeld met vragen over de covid vaccinaties. Heel begrijpelijk, want velen willen zo snel mogelijk gevaccineerd worden en de berichtgeving in de media wisselt nogal eens.

  De vaccinatie strategie (wie, wanneer met welk vaccin wordt gevaccineerd) wordt bepaald door de overheid/RIVM en daar hebben wij als huisartspraktijk geen invloed op.
  Als huisartspraktijk hebben we vooralsnog alleen de beschikking over het Astra Zeneca Vaccin in kleine hoeveelheden. Dit vaccin is alleen geregistreerd voor patiënten jonger dan 65 jaar. Daarom zijn wij begonnen met het vaccineren van de 63 en 64 jarigen en de mensen met Down syndroom en obesitas met een BMI > 40.
  Specialisten in ziekenhuizen zijn ook bezig met het oproepen van patiënten die tot een bepaalde doelgroep behoren met een erg kwetsbare gezondheid en verminderde weerstand. Als u tot deze groep behoort krijgt u bericht van uw specialist.

  Daarnaast zijn de meeste mensen die woonachtig zijn in een instelling al gevaccineerd via de instelling zelf of een mobiel team van de huisartsenpost. Degene die nog niet gevaccineerd zijn zullen uiteindelijk via de GGD of de huisarts alsnog een vaccin krijgen.

  De strategie in Nederland is om de meest kwetsbare mensen (de ouderen) en de mensen werkend in de zorg als eerste te vaccineren. Daarna volgt de rest. De precieze volgorde is ook afhankelijk van welk vaccin wanneer beschikbaar is, omdat niet elk vaccin voor elke doelgroep het meest geschikte vaccin is.
  De GGD nodigt de ouderen uit op aflopende leeftijd. U krijgt vanzelf bericht als u aan de beurt bent. Als je echt niet in staat bent om naar een GGD lokatie te gaan, zal u uiteindelijk thuis gevaccineerd gaan worden. Wanneer en door wie is nog niet duidelijk. Hier zullen mobiele vaccinatie teams voor worden opgesteld.

  Als huisartspraktijk hebben we geen invloed over wanneer u wordt opgeroepen. Wij weten ook nog niet wanneer wij een volgende groep patiënten kunnen gaan vaccineren en wie dit dan gaan zijn. Naar verwachting de 61-62 jarigen, maar dat is nog niet zeker.

  We hopen u zo wat meer duidelijkheid te geven in deze onzekere tijd. Bij vragen kunt u ons altijd benaderen, maar heel veel meer dan wat hierboven beschreven is over de vaccinatie strategie weten wij ook niet.

 • We gaan beginnen met vaccineren

  We gaan beginnen met vaccineren

  23-02-2021 ·

  Het AstraZeneca covid vaccin is beschikbaar gekomen voor de huisartsen praktijken. Dit betekent dat we als huisartspraktijk starten met het vaccineren van bepaalde patiëntengroepen.

  De eerste groep die in aanmerking komt voor dit vaccin zijn:
  - mensen geboren in 1956 en 1957
  - mensen tot 65 jaar met een BMI van > 40
  - mensen tot 65 jaar met het Down syndroom
  Er is gekozen voor deze groepen omdat het vaccin alleen geregistreerd is tot 65 jaar. Mensen die een extra verhoogd risico lopen op ernstig ziek zijn bij Covid besmetting zijn extra meegenomen naast de leeftijdsgroepen in deze ronden.

  Voor onze praktijk zijn de uitnodigingen afgelopen week verstuurd. Het vaccineren zal plaatsvinden op maandagavond 1 maart. Vergeet je oproepkaart en ingevulde gezondheidsverklaring niet mee te nemen. Het tweede vaccin voor dezelfde groep wordt 11 weken later toegediend.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

 • Welkom op de Lindenlaan

  Welkom op de Lindenlaan

  22-02-2021 ·

  Vandaag openden wij officieel onze deuren van Dorpspraktijk Vinkel. De eerste patiënten hebben we vandaag mogen ontvangen op de Lindenlaan 28 te Vinkel. We hebben de afgelopen weken met z’n allen ontzettend hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. We zijn heel erg trots op het resultaat. De laatste puntjes moeten nog op de ‘I’ maar het allergrootste gedeelte is echt af. We zijn erg blij met al de paramedici die zich aan Dorpspraktijk Vinkel hebben verbonden en hebben erg veel zin in de samenwerking. Mochten jullie tegen dingen aanlopen laat het ons dan weten, zo kunnen ook de allerlaatste puntjes op de ‘i’ worden gezet!

 • Aankondiging Verhuizing

  Aankondiging Verhuizing

  10-02-2021 ·

  Het is bijna zover! Op 19 februari 2021 verhuist Huisartspraktijk Vinkel naar de gloednieuwe Dorpspraktijk. Huisartspraktijk Nuland neemt die dag waar voor spoed en zaken die echt niet kunnen wachten tot na het weekend.

  Vanaf maandag 22 februari zal de nieuwe praktijk geopend zijn.

  Nieuw adres: Lindenlaan 28, 5382 JA Vinkel

  Telefoonnummer en e-mail adres blijven hetzelfde.

  073-5323427 en info@huisartspraktijkvinkel.nl

  Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen. Tot ziens op de nieuwe praktijk!
 • Pas op!

  Pas op!

  26-01-2021 ·

  Pas op: de GGD stuurde ons onderstaand verontrustende bericht.

  We kregen zojuist verontrustende signalen vanuit ons eigen belteam: zij werden gebeld door een huisartsenpraktijk dat er twee ouderen benaderd zouden zijn door de GGD voor een vaccinatieafspraak bij hen thuis. Het lijkt niet te gaan om mensen uit de datadiefstal (nieuwsbericht gisteren) aangezien deze twee personen niet in HpZone/CoronIT staan. Het lijkt wel te gaan om een vorm van oplichting waarbij ouderen benaderd worden en misschien dus worden bezocht thuis.

  Ga hier niet op in. Er wordt door de GGD niet thuis gevaccineerd!
 • Corona vaccinatie 90+

  Corona vaccinatie 90+

  21-01-2021 ·

  Corona vaccinaties 90+ - naast de medewerkers in de acute zorg en verpleeghuis en thuiszorg gaat de GGD volgende week ook starten met het vaccineren van de alleroudsten van onze samenleving: iedereen van 90 jaar en ouder die nog mobiel genoeg is om naar een priklokatie te gaan. In totaal ongeveer 90.000 Nederlanders. Bij ons in de praktijk zijn het er maar een paar. Het vaccin kan alleen op een priklokatie van de GGD gegeven worden, dus niet thuis. Dit heeft te maken met de bewaarcondities van het vaccin. Het uitnodigen van deze kwetsbare groep zullen wij als huisarts gaan doen. De paar mensen om wie het gaat worden op korte termijn (vrijdag 22 of maandag 25 januari) door onze praktijk benaderd over de gang van zaken. Als je ook maar enigszins mobiel bent met rolstoel of rollator is ons advies naar de GGD lokatie te gaan. Wanneer we thuis kunnen gaan prikken is nog niet duidelijk en kan nog even gaan duren.

 • Het Corona-vaccin

  Het Corona-vaccin

  07-01-2021 ·

  Eindelijk is het zover. Gisteren is de eerste zorgmedewerker gevaccineerd met het Corona-vaccin. Er leven veel vragen over het vaccin. Is de vaccinatie wel veilig? Mag ik met mijn ziektes, verminderde weerstand of medicijngebruik het vaccin wel krijgen? Welk vaccin ga ik krijgen? En wanneer word ik gevaccineerd?
  We begrijpen dat deze vragen er zijn. Gelukkig kunnen we op steeds meer vragen een antwoord geven. Hieronder een aantal belangrijke punten op een rij. Als er meer relevantie informatie beschikbaar is houden we jullie via de website en Facebook/Instagram op de hoogte:

  Wij als huisartsen zijn voorstander van vaccineren. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat het vaccin onveilig is of ernstige bijwerkingen heeft.
  Als eerste worden zorgmedewerkers in de acute zorg en zorginstellingen gevaccineerd. Daarna zijn bewoners van zorginstellingen aan de beurt. De beperkingen en snelheid van vaccineren hangt af van de beschikbaarheid van het vaccin.
  In de huisartsenpraktijk zullen wij de volgende groepen gaan vaccineren: 75+ ers, niet mobiele 60+ers, en alle patiënten met een medische indicatie. Zodra het vaccin voor de huisartspraktijk beschikbaar is (dit zal het Moderna vaccin zijn) worden de mensen die als eerste voor vaccinatie in aanmerking komen door ons geïnformeerd. Over het tijdstip van de vaccinatie is nog niks bekend.
  De gezonde mensen van 60-75 jaar zullen door de GGD gevaccineerd worden. Voor de grootste groep gezonde mensen van 18-60 jaar is dit nog niet helemaal duidelijk.

  Er zijn een aantal redenen waarom vaccinatie niet verstandig is of even uitgesteld dient te worden. Deze staan duidelijk in de uitnodigingsbrief genoemd. Bij twijfel kan je hierover contact opnemen met ons.

  Op de site van het RIVM Vaccin tegen COVID-19 | RIVM is veel informatie te vinden.

 • Onze website in een nieuw jasje!

  Onze website in een nieuw jasje!

  12-05-2020 ·

  In maart 2021 hopen we jullie te mogen ontvangen op onze nieuwe locatie aan de Lindenlaan 28. Zoals velen van jullie al hebben kunnen zien is de bouw in volle gang. We zijn trots op al het werk dat al verzet is en het eindresultaat dat we voor ogen hebben. Aansluitend bij de sfeer van de nieuwe praktijk hebben we onze website in een nieuw jasje gestoken. Hetzelfde logo in een andere kleur en lettertype. Alle informatie en functionaliteiten van de oude website zijn ook terug te vinden op de nieuwe site. Soms in een iets andere vorm of op een andere plek. Neem eens een kijkje als je nieuwsgierig bent. En mocht je informatie missen of is er iets niet duidelijk, laat het ons dan weten. De website is er namelijk voor u.

 • Bloedprikken - belangrijk bericht!

  Bloedprikken - belangrijk bericht!

  09-04-2020 ·

  In verband met het Corona-virus hebben de ziekenhuizen de locaties van de prikposten drastisch verminderd. Op de website van het ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch ziekenhuis ziet u de actuele prikposten met hun openingstijden.

  De prikpost op onze praktijk zal voorlopig gesloten zijn. U kunt op de andere lokaties terecht voor alle reguliere bloedonderzoeken. Let op: dit is wel alleen op afspraak ivm de Corona pandemie.

 • LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  20-04-2019 ·

  In verband met personeelstekorten is de wachttijd voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs fors opgelopen. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) tracht dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze ervaring is dat er weinig schot in de zaak zit. Wij adviseren u bij verlenging van uw rijbewijs tijdig te beginnen met de aanvraagprocedure. De doorlooptijd is minimaal 1/2 jaar voor het verlengen van uw papiertje.

  Voor de daadwerkelijk medische keuring verwijzen wij u naar de onafhankelijke dokters van Huisartsenpraktijk Nuland.

 • Verslaafd.....er is een oplossing!

  Verslaafd.....er is een oplossing!

  20-04-2019 ·

  Het blijft een taboe, ergens aan verslaafd zijn. Het zorgt vaak voor een grote lijdensdruk, forse problematiek om velerlei vlakken (financieel, gezinsleven, stemming). Wij staan voor openheid zonder een waardeoordeel over u als persoon. Wij benaderen het als een vervelende hardnekkerige ziekte die een goede behandeling verdiend.

  Wij nodigen u uit om uw verslaving bespreekbaar te maken zodat we snel de juiste behandeling binnen onze praktijk kunnen geven. Per 1 april is Marieke van der Burght werkzaam als verslavingsconsulente. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op de dit gebied. Haar consulten zijn gratis beschikbaar voor patiënten en hun partners uit Nuland-Geffen-Vinkel.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor