Nieuws

 • Pip is geboren!

  08-11-2019 ·

  Wij zijn erg blij en verheugd te melden dat Guus een klein zusje heeft gekregen. Ze heet Pip en ze is super schattig. Omdat Jos kruikjes moet opwarmen, beschuitjes moet smeren en heel veel moet knuffelen zal hij minder in Vinkel te zijn om jullie te helpen. Janneke maakt een fitte indruk en kijkt terug op een gemakkelijke bevalling. Guus is druk om zijn plaatsje binnen ons gezinnetje veilig te stellen.

  Wij vieren het leven!

 • Nieuwe Co-assistent Iris van Doormalen

  Nieuwe Co-assistent Iris van Doormalen

  15-10-2019 ·

  Ik ben Iris van Doormalen. Ik studeer geneeskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en zit momenteel aan het einde van het 5e studiejaar. Mijn interesse voor het huisartsenvak is er al vanaf het begin van de studie, vooral vanwege het brede aspect van het vak en het contact met mensen van jong tot oud. Ik ben iemand die nieuwsgierig, leergierig, sociaal en gemotiveerd is. Daarnaast ben ik iemand die geïnteresseerd is in de mens en de omgeving achter de patiënt. Ik ben ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan patiëntgerichte zorg en aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Van eind oktober tot eind december 2019 zal ik mijn coschap huisartsgeneeskunde in het Brabantse Vinkel lopen. Ik verwacht dat ik hier veel zal leren op het gebied van vaak voorkomende klachten, wat men in de huisartspraktijk zelf kan onderzoeken, wat men zelf als behandeling kan inzetten en wanneer men hoort door te sturen naar de juiste specialist. Daarnaast verwacht ik te groeien op communicatief gebied, aangezien dit een ontzettend belangrijk instrument van de huisarts is. Bovendien hoop ik natuurlijk dat mijn enthousiasme voor het huisartsenvak nóg groter wordt dan die nu al is!

 • Afscheid Jeannette

  13-10-2019 ·

  Dit is een bericht wat geplaatst wordt in de Echo van oktober 2019:

  Deze column wordt een stuk dat eindigt met mooie woorden maar begint met een vervelende mededeling. Jeannette van de Rijt gaat namelijk noodgedwongen stoppen bij ons in de praktijk. Zij was al een tijdje afwezig. Een fors aantal jaar geleden werd zij getroffen door een knullig ongeluk waardoor haar enkel erg lelijk werd gebroken. Vele operaties volgden waarbij de klachten nooit voor 100% verdwenen. 3 jaar geleden speelden de pijnklachten een dusdanige negatieve rol dat een dag werken een te forse belasting was. Een revalidatietraject van 2 jaar volgde met de intentie om haar stekje als praktijkondersteuner weer te kunnen innemen. Uiteindelijk bleek de re-integratie op de oude functie niet haalbaar. Het was te belastend. Wij hebben samen gekeken zowel binnen –als buiten de praktijk naar een minder belastende functie. Gezien de kleinschaligheid van onze organisatie was het aanbieden van een goed alternatief geen haalbare kaart. Daarom zal zij voortaan haar pijlen gaan richten op een baan buiten de huisartspraktijk.

  Wij weten dat Jeannette ook bij u in het bovenste laadje ligt. Er wordt namelijk veel gevraagd naar haar “terugkomst”. Jeannette is meer dan 15 jaar het gezicht van de huisartspraktijk geweest, eerst als dokterassistente en de laatste 6-7 jaar als praktijkondersteuner. U noemt haar de suikerzuster bij wie u de jaarlijkse APK krijgt. Zij weet op haar manier van coachen jullie te bewegen naar een betere gezondheid. Dit alles met als doel om (complicaties van) diabetes en hart-vaatziekten te voorkomen.Wij geloven stellig dat Vinkel gezonder is geworden door de inspanningen van Jeannette. Een basis waarop wij verder zijn gegaan. Toen wij in 2015 de praktijk overnamen was zij voor ons onmisbaar. Als Vinkelse kent zij werkelijk iedereen binnen Vinkel. “Da is de neef van de broer van de partner die daar op Kaathoven woont”, waardoor wij direct wisten welk vlees we in de kuip hadden. Ze wees ons op de pappenheimers waardoor we direct de juiste persoonsgerichte zorg konden inzetten.

  Naast een goede zuster vinden wij Jeannette een heel fijn mens die we erg zullen missen in onze koffiekamer en bij personeelsuitjes. Ze is een gangmaker in het team waardoor er ontzettend veel gelachen wordt.Naast een lollige kant zien wij in haar een ontzettend loyale vrouw richting ons als werkgever, waarbij (in goede gezondheid) niets te veel is gevraagd. Zij wil een vertrek met stille trom, maar wij willen u uitnodigen haar persoonlijk te bedanken. Dit kan via email info@huisartspraktijkvinkel.nl

  Haar hart ligt bij de oudere medemens en ze ambieert een volgende functie in de grijze golf. Wij willen met deze mededeling Jeannette een goede referentie bieden richting andere werkgevers. Wij hopen dat ze snel haar carrièregeluk vindt in een baan waarbij pijn niet meer de boventoon voert.

 • Janneke vervangt Janneke

  Janneke vervangt Janneke

  06-06-2019 ·

  Huisarts Janneke Bressers zal per 4 oktober met zwangerschapsverlof gaan.

  Zij wordt vervangen door Janneke Duker t/m 17 januari 2020.

  De werkdagen zullen hetzelfde blijven.

 • LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  20-04-2019 ·

  In verband met personeelstekorten is de wachttijd voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs fors opgelopen. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) tracht dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze ervaring is dat er weinig schot in de zaak zit. Wij adviseren u bij verlenging van uw rijbewijs tijdig te beginnen met de aanvraagprocedure. De doorlooptijd is minimaal 1/2 jaar voor het verlengen van uw papiertje.

  Voor de daadwerkelijk medische keuring verwijzen wij u naar de onafhankelijke dokters van Huisartsenpraktijk Nuland.

 • Verslaafd.....er is een oplossing!

  Verslaafd.....er is een oplossing!

  20-04-2019 ·

  Het blijft een taboe, ergens aan verslaafd zijn. Het zorgt vaak voor een grote lijdensdruk, forse problematiek om velerlei vlakken (financieel, gezinsleven, stemming). Wij staan voor openheid zonder een waardeoordeel over u als persoon. Wij benaderen het als een vervelende hardnekkerige ziekte die een goede behandeling verdiend.

  Wij nodigen u uit om uw verslaving bespreekbaar te maken zodat we snel de juiste behandeling binnen onze praktijk kunnen geven. Per 1 april is Marieke van der Burght werkzaam als verslavingsconsulente. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op de dit gebied. Haar consulten zijn gratis beschikbaar voor patiënten en hun partners uit Nuland-Geffen-Vinkel.

 • Verhuizing naar Brugstraat 72b

  20-09-2018 ·

  Wij zullen per maandag 17 december 2018 zijn verhuisd naar de (tijdelijke) locatie aan de brugstraat 72b in Vinkel. Dit is het oude pand van bouwbedrijf Heijbra. Alle hulptroepen (dietiste, prikdienst, pantein, podotherapie, fysiotherapie) zullen met ons mee verhuizen.

  Bij vragen....vraag het onze assistente!

 • Online uw medische dossier inzien

  22-08-2017 ·

  dia-2-20170822164005.png

  In 2 minuten tijd een afspraak maken of uw herhaalrecept aanvragen? U krijgt direct inzichtelijk bij wie en wanneer er plek is op het spreekuur en kunt direct de historie inzien van uw recepten.

  Bezoek onze Medisch Dossier pagina voor meer informatie.

  Wij hopen dat u hier steeds meer gebruik van gaat maken zodat de drukte hierdoor aan de telefoon minder wordt.

 • Nieuw: Afspraken via de Website!

  15-08-2017 ·

  In 2 minuten tijd een afspraak maken? Ga naar de homepage en druk op de knop afspraak maken. U krijgt direct inzichtelijk bij wie en wanneer er plek is op het spreekuur.

  Wij hopen dat u hier steeds meer gebruik van gaat maken zodat de drukte hierdoor aan de telefoon minder wordt.

 • Nieuwe klachtenregeling in de huisartspraktijk!

  16-12-2016 ·

  Per 1 januari 2016 is een nieuwe klachten en geschillen wet van kracht (de Wkkgz). De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt en wat er moet gebeuren als patiënten een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). Zorgverleners kunnen meer leren van klachten en incidenten. Het doel van de Wkkgz is dan ook openheid en leren van klachten en incidenten, om zo samen de zorg te verbeteren.

  Wij zijn van mening dat iedere klacht over uw zorgverlener gehoord moet worden. Wij nemen als huisartspraktijk iedere klacht uiterst serieus. We proberen zo snel mogelijk met u in gesprek te komen en we beloven ons daarbij kwetsbaar op te durven stellen. Immers, iedereen kan een fout maken.

  Ga naar contact om meer te lezen over onze klachtenafhandeling.

 • Huisartspraktijk Vinkel en co-assistenten

  03-09-2015 ·

  Wij laten geneeskundestudenten een kijkje nemen in de keuken van de huisarts. Dit gebeurt in de volle breedte van ons leuke vak. Dit betekent dat u ook wel eens te woord wordt gestaan door deze jonge dokters. U kunt hier ten alle tijden bezwaar tegen maken.

 • Landelijk Schakelpunt (LSP)

  28-08-2015 ·

  Bent al aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP)? Dit is een platform waarop veilig medische gegevens worden uitgewisseld. Samen met onder andere de apotheker, huisartsenpost en het ziekenhuis proberen we hier meer continuïteit te bieden (ook in geval van een levensbedreigende situatie). Wij, als huisartsenpraktijk, adviseren u hierbij aan te sluiten via het opt-in formulier te verkrijgen bij de assistente. Zij kunnen ook alle vragen hieromtrent beantwoorden. U kunt ook kijken op www.ikgeeftoestemming.nl.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor