Nieuws


 • Huisartspraktijk Vinkel open voor nieuwe patiënten

  Huisartspraktijk Vinkel open voor nieuwe patiënten

  28-04-2022 ·

  Afgelopen jaar hebben we een periode een aanname stop voor nieuwe patiënten gehad woonachtig buiten de woonkern Vinkel. Dit is niet meer het geval. We zijn weer open voor nieuwe patiënten. Wel houden we rekening met een aanrij tijd bij spoed van maximaal 15 minuten. Als u zich wilt aanmelden bij onze praktijk kunt u op de website het aanmeldformulier invullen. Daarnaast is het van belang dat u uw huidige huisarts hierover inlicht.

 • Mondkapjes in de praktijk

  Mondkapjes in de praktijk

  07-04-2022 ·

  Vanaf maandag 11 april hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze praktijk. Het aantal Covid besmettingen neemt dusdanig af dat we dit niet meer nodig achten om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Wel vragen we u bij klachten van hoesten of benauwdheid een mondkapje op te zetten in de wachtkamer en spreekkamer. Ons team zal bij bepaalde handelingen of onderzoeken nog wel een mondkapje dragen als we dat voor onze veiligheid nodig achten.

 • Zwangerschapsverlof Imke

  Zwangerschapsverlof Imke

  26-02-2022 ·

  Zoals velen van jullie vast niet is ontgaan ben ik zwanger. Hierom ga ik vanaf 7 maart met zwangerschapsverlof.

  Dit betekent dat ik 4 maanden niet aanwezig zal zijn, maar halverwege juli weer met frisse zin terugkeer naar de praktijk!

  Alvast bedankt voor het afgelopen half jaar en tot dan.

  Groetjes,

  Imke van Stratum (huisarts in opleiding)

 • Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

  Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

  14-02-2022 ·

  Beste vrouwen uit Vinkel en omstreken.

  Graag informeer ik jullie over een recent gevonden risico van de steeds populairder wordende 'menstruatiecup'. Momenteel is er een onderzoek gaande naar het gebruik hiervan bij vrouwen die een koperspiraal hebben. In verband met het nu al duidelijk grotere risico op het verliezen van je spiraal bij het gebruik van zo’n cup ten opzichte van de bekendere tampon worden huisartsen opgeroepen hun patiënten hierover te informeren. Echter, belangrijk is om je te beseffen dat dit onderzoek nog loopt en het nog niet duidelijk is of ditzelfde risico speelt bij de hormoon houdende spiralen (Mirena, Kyleena)!

  Dus bij deze zeggen wij met gepaste voorzichtigheid: kijk uit bij het gebruik van de menstruatiecup als je een spiraal hebt en ben je bewust van het mogelijk grotere risico om je spiraal te verliezen hierdoor. Bij het verliezen van je spiraal ben je niet meer beschermt tegen zwangerschap.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, ben je welkom om deze aan een van de artsen te stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Imke van Stratum (huisarts in opleiding)

 • Registratie Booster vaccin

  Registratie Booster vaccin

  30-12-2021 ·

  BOOSTERVACCINATIE

  Op donderdagmiddag/avond 23 december hebben wij samen met Huisartspraktijk Nuland boosters vaccins gezet bij onze 60+ers en zwangere patiënten.

  Hier leggen we uit hoe u uw bewijs kunt toevoegen in de corona check app.
  1. Ga op uw telefoon naar de Corona Check App
  2. Klik rechtsboven op het + teken. Klik vervolgens op de optie 'vaccinatiebewijs'.
  3. Log in met DigiD. Uw telefoon laadt nu uw vaccinatiegegevens in. Vervolgens kunt u klikken op 'Maak bewijs'.
  Liever een QR-code op papier, in plaats van op uw smartphone? Dat kan via de website www.coronacheck.nl/print. Op de site wordt u door een menu geleid, dat een papieren coronabewijs aanmaakt. Als u dit uitprint, is dit een geldig bewijs.

  Helaas hebben wij in de korte periode die we kregen om het te organiseren niet iedereen kunnen bereiken voor een booster vaccinatie. Vanuit de GGD en RIVM zijn er duidelijke afspraken gemaakt wie wij mochten vaccineren. Door de vaccinatiecampagne van de huisartsen zijn er plaatsen vrijgekomen bij de GGD. Ons advies is om niet te wachten op een oproepbrief.

  Houdt alle kanalen in de gaten en wanneer uw leeftijdscategorie aan de beurt is kunt u online een afspraak maken via https://coronatest.nl/ik-wil-me.../online-een-afspraak-maken

 • Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut in de Dorpspraktijk

  Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut in de Dorpspraktijk

  15-12-2021 ·

  Samenwerking podotherapeut en oefentherapeut
  We behandelen beiden klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het lichaam is opgebouwd van onder naar boven en functioneert als eenheid. Stoornissen in het bewegen kunnen weer elders in het lichaam gecompenseerd worden. Als er bijvoorbeeld onder in de keten iets niet lekker ‘loopt’, dan kan dit boven in de keten klachten geven en andersom.

  Aanmelding
  Cliënten melden zich bij de huisarts met lichamelijke klachten, zoals (lage)rugklachten, bekkenklachten, bilklachten en/of heupklachten. De huisarts voert een lichamelijk onderzoek uit om de klacht te kunnen duiden. Indien nodig wordt er verwezen naar één van ons of beiden.
  Cliënten kunnen zich ook melden bij ons via directe toegankelijkheid.

  Onderzoek
  Bij de podotherapeut en/of oefentherapeut wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. We zoeken uit waar de oorzaak van de klacht ligt en wat de klacht mogelijk in stand houd. We kijken naar hoe de beweegketen functioneert en of er compensatiepatronen of blokkades zijn. Soms is het nodig om eerst iets onder in de keten op te lossen d.m.v. zooltjes, voordat we verder kunnen. Of het is nodig om eerst compensatiepatronen hoger in het lichaam aan te pakken, voordat zooltjes voldoende effectief zijn.

  Behandeling
  De podotherapeut kan de stand van de voeten beïnvloeden door het gebruik van corrigerende of sturende elementen, waardoor het onder in de keten weer in balans komt. De oefentherapeut kan compensatiepatronen en/of blokkades in de beweegketen opheffen d.m.v. oefeningen, houdingsadviezen en bewustwording. Zij leert u weer een gezond beweegpatroon aan, waardoor de spierbalans rondom het bekken en de lage rug weer optimaal is.
  Het mooie van onze samenwerking is dat we zowel de oorzaak als de in stand houdende factoren kunnen aanpakken. Een duurzame oplossing dus!

  We werken samen op de donderdag ochtend in de Dorpspraktijk in Vinkel. Hier hebben we regelmatig overleg en hebben we de mogelijkheid om iemand samen te zien of even bij elkaar mee te kijken.

  Vergoeding
  Podotherapie en oefentherapie worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Podotherapie Schuts
  Laura Wesseling
  0413-310237
  info@podotherapieschuts.nl

  Praktijk Vandaag – Oefentherapie Cesar
  Lisa Mols
  073-2032475
  lisa@praktijkvandaag.com

 • Nieuw in de Dorpspraktijk: Kirsten Frunt van Beleef Gezonder

  Nieuw in de Dorpspraktijk: Kirsten Frunt van Beleef Gezonder

  15-12-2021 ·

  Mijn naam is Kirsten Frunt en per januari 2022 ga ik werken als diëtist in Vinkel. Caroline, op dit moment werkzaam in de huisartsen praktijk , stelde mij de vraag of ik haar praktijk op locatie Vinkel over wilde nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Leuk dorp, fijne huisartsenpraktijk, meerdere disciplines onder 1 dak en op fietsafstand van mijn woonplaats! Mijn antwoord was dus “ja!”

  Ik ben al jaren werkzaam in mijn eigen praktijk, diëtistenpraktijk beLEEFgezonder, in Berlicum en Den Dungen. Neem gerust alvast een keer een kijkje op mijn website.

  www.beleefgezonder.nl

 • Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  13-09-2021 ·

  Over grote beslissingen denk je goed na, bijvoorbeeld over waar je wilt wonen of wat voor werk je wilt doen. Over welke zorg of behandeling we nodig hebben, denken we vaak minder goed na.

  Zelf nadenken over wat voor zorg je wilt is belangrijk. Want je leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen jou en de hulpverlener. Vertel wat jij belangrijk vindt. Dan krijg je zorg die beter bij jou past.

  In een goed gesprek stel je vragen aan de dokter of behandelaar. En luister je goed naar de antwoorden. Alles wat jullie elkaar vertellen is even belangrijk. De dokter, verpleegkundige of therapeut werkt samen met jou. Hij of zij wil weten wat jij wilt en belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiezen jullie samen voor de zorg of ondersteuning die bij jou past.

  Kijk voor meer informatie over deze overheidscampagne op www.begineengoedgesprek.nl

 • Afspraak bloedprikken via JBZ

  Afspraak bloedprikken via JBZ

  10-09-2021 ·

  We zijn erg blij dat er in Vinkel weer de mogelijkheid is om bloed te prikken via de prikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit bloedprikken is op afspraak. We merken dat onze assistente vaak wordt gebeld om hier een afspraak voor te maken. Dit kan echter ALLEEN via het JBZ zelf via telefoonnummer 073-5533699 of www.jbz.nl/prikafspraak.

 • Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  18-08-2021 ·

  Zo gaat dat in Vinkel

  Het is donderdag. Het is leuk als ik op donderdag spreekuur heb.

  Na mijn spreekuur in Berlicum ga ik naar Vinkel.Eerst lunch met huisartsen en de andere disciplines. Ik vind het leuk om met elkaar te sparren en elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld; Hoe oud zijn je kinderen? Hebben jullie het druk? Of hoe is het met je?

  Zo kreeg ik ook een gesprek met de psychologe uit de dorpspraktijk. We kwamen er achter dat we dezelfde passie hadden, namelijk het brein van de mens. Ik had meteen een cliënte in gedachte waarvoor de psychologe iets zou kunnen betekenen. Zo gaat dat in de dorpspraktijk in Vinkel. Doordat je elkaar spreekt en kent, weet je ook van elkaar waar je aandachtsgebied qua werk en passie zit.

  Na de lunch heb ik tijd voor praktijkzaken. Ik heb een afspraak met Jos om te bespreken hoe we de samenwerking zien. De volgende vragen komen voorbij:

  Hoe vindt Belle Vie het om spreekuur te doen in Vinkel?
  Hoe melden cliënten zich aan bij de verloskundige?
  Wat houdt preconceptie in?
  Hoe kunnen we de samenwerking optimaliseren?

  We besluiten om elk half jaar samen naar onze gezamenlijke cliënten te kijken. Om zo de cliënten centraal te zetten en ze vanuit beiden kanten optimale zorg te kunnen bieden. EN niet onbelangrijk te zien wie er, achter die mooie glimlach zit.

  Na dit overleg begint mijn spreekuur. Er komen verschillende cliënten voorbij, de een voor een intake of reguliere controle ende ander voor de nacontrole. Over een cliënte die op het spreekuur komt maak ik me nog wat zorgen. Ik vraag aan haar over het goed als ik alvast contact op neem met de huisarts. Dat vind ze goed. Ik loop in de pauze naar de spreekkamer van Jos. We spreken samen over deze cliënte en Jos gaat contact opnemen met de cliënte. Zo gaat dat in Vinkel.

  Met een tevreden en enthousiast gevoel ga ik weer terug naar huis.

  Judith Bekkers-Leijten

  Verloskundige, Belle Vie Geboortezorg & Welzijn

 • Infopunt Vinkel

  Infopunt Vinkel

  12-08-2021 ·


  Nieuw in de Dorpspraktijk:

  Vanaf 1 september is Infopunt gevestigd in de Dorpspraktijk in Vinkel. Elke donderdagmiddag kunt u terecht voor vragen met betrekking tot welzijn in de breedste zin. Vrijwilligers staan klaar om u te helpen of de juiste weg te wijzen binnen de gemeente en gemeentelijke instanties.

  Iedere donderdag
  Nuland: 10.00 - 12.00 uur De Meent
  Vinkel: 13.00 – 15.00 uur Dorpspraktijk

  06 - 46 75 28 54

  infopuntnulandvinkel@farent.nl

  In het Infopunt wordt u ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt uw vragen en kan u ondersteunen. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties.

  Heeft u een vraag over iets in uw persoonlijk leven? En weet u niet goed waar u antwoord kunt vinden? Woont u in Nuland - Vinkel? Neem dan eens contact op met het infopunt. Want daar kunt u terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over:

  · opleiding en werk,
  · geldzaken,
  · jeugd en gezin,
  · wonen en vervoer,
  · zorg en hulp,
  · meedoen en meehelpen.

  De wijkagent en een opbouwwerker van Farent zijn ook aanwezig.

  Wijkagent Gerard Hermsen 0900 – 8844
  Opbouwwerker Luc Vorselaars 06-52 60 53 86
  Opbouwwerker Sonja Boerman 06-21 59 68 25

  Kunt u zelf niet naar het Infopunt komen, dan kan een vrijwilliger bij u op huisbezoek komen.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Vanaf 23 september start Marike Flameling als praktijkondersteuner in opleiding bij ons op de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Mijn naam is Marike Flameling. Ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Houten. Na jarenlang met veel plezier docent gezondheidszorg te zijn geweest, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de functie van POH. Ik kijk er dan ook erg naar uit om hier in de praktijk stage te mogen lopen.

  Ik ben opgegroeid in Brabant en vind het heerlijk om nu ook in deze provincie te mogen werken.

  Graag tot ziens in de praktijk!

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Per 1 september start Imke van Stratum als huisarts in opleiding bij ons in de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Beste allemaal,

  Mijn naam is Imke van Stratum en in september start ik de opleiding tot huisarts bij huisartspraktijk Vinkel. 2 Jaar geleden heb ik de opleiding geneeskunde in Amsterdam afgerond en hierna heb ik werkervaring opgedaan op de spoedeisende hulp, in de psychiatrie en in het verpleeghuis. Mijn grote droom is echter huisarts worden. Ik ben dan ook blij om in september aan de opleiding te mogen beginnen. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven. Hierom heb ik ook erg veel zin om weer terug te gaan naar mijn Brabantse roots. Ik denk dat mede hierdoor Vinkel gaat voelen als een warm bad. Ik kijk ernaar uit om er samen met Jos en Janneke en alle andere medewerkers van de dorpspraktijk een mooi en leerzaam jaar van te maken en hoop snel met u kennis te maken tijdens het spreekuur.

 • Dorpspraktijk Vinkel

  Dorpspraktijk Vinkel

  09-08-2021 ·

  De website van Dorpspraktijk Vinkel is vernieuwd! Naast Huisartspraktijk Vinkel zijn er nog veel meer zorgverleners gevestigd in de Dorpspraktijk. Een plek waar alle zorg in Vinkel samen komt. We bieden laagdrempelige zorg in een vertrouwde sfeer. De vaste gezichten vanuit de verschillende disciplines maken het gemakkelijk alle hulp goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast bieden we verschillende projecten waarin de samenwerking nog intensiever wordt vorm gegeven. Deze projecten en voor Vinkel interessante nieuwsberichten vanuit alle zorgverleners worden via deze website gedeeld.

  Neem eens een kijkje op www.dorpspraktijkvinkel.nl.

 • Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  10-06-2021 ·

  Vanaf 1 juli kunt u weer in Vinkel terecht om bloed te laten prikken. Het Bernhoven ziekenhuis heeft helaas besloten om het bloedprikken op de kleinere locaties niet terug op te pakken. Wij zijn blij dat we de bloedprikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wel aan onze Dorpspraktijk hebben kunnen binden. We vinden het belangrijk dat ook de minder mobiele mensen in Vinkel dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname en niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen.

  Al onze patiënten die een automatische oproep krijgen om periodiek bloed te laten prikken hebben vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis een brief gehad met uitleg over de omzetting. Voor u verandert er niet veel. De bloeduitslagen komen alleen via een ander laboratorium bij ons terecht. Alleen wanneer u nog specialisten in het Bernhoven hebt waar u onder behandeling bent kan het soms fijner zijn om via het Bernhoven bloed te laten prikken. We kunnen u altijd weer terug om zetten naar de oproepdienst van het Bernhoven ziekenhuis als u dat wenst.

  Vanaf 1 juli kunt op dinsdag en donderdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur terecht voor bloedafname in de Dorpspraktijk. Let op: het bloedprikken is alleen op afspraak. De afspraak plant u in met de bloedprikdienst van het JBZ en niet met onze praktijk. U maakt de afspraak maken via Bloedprikken | Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor