Nieuws


  • Praktijkondersteuner Jeugd

    Praktijkondersteuner Jeugd

    22-08-2024 ·

    Wist u dat huisartspraktijk Vinkel een ervaren hulpverlener voor kind en jeugd in dienst heeft? Sinds 1 mei is Malou Akkermans POH Jeugd in dienst gekomen. (praktijk ondersteuner jeugd)

    De POH Jeugd is laagdrempelig inzetbaar voor kinderen en jeugdigen van 0 tot 23 jaar.

    Heeft u vragen over de opvoeding of twijfelt u of u het juiste doet, hebt u ook wel eens dat u het gedrag van uw kind als lastig ervaart?

    Herkent u bijvoorbeeld uw kind hierin?

    • piekert veel en slaapt slecht

    • voelt zich onzeker

    • kan moeilijk nee zeggen

    • is snel emotioneel

    • is snel prikkelbaar en onrustig

    • heeft moeite met sociale contacten

    • zit te veel achter de computer

    • of ziet u andere klachten waar u zich zorgen over maakt?

    Het is goed om te kijken hoe uw kind hierin ondersteund kan worden. En hoe u ondersteund kunt worden in de omgang met uw kind.

    De POH Jeugd spreekt met ouders en kind om een inschatting te maken van wat er nodig is. Meestal is begeleiding door een POH Jeugd zélf voldoende, soms is een doorverwijzing beter.

    Er wordt overlegd met de huisarts en zo nodig met school. Vaak kunnen een aantal kortdurende gesprekken al veel betekenen!

    Als u een afspraak met de POH Jeugd wilt maken, kunt u dit met de huisarts bespreken.

    De gesprekken met de POH Jeugd vallen onder de huisartsenzorg, aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden.

  • Huisarts Nicole Loonen versterkt Huisartspraktijk Vinkel

    Huisarts Nicole Loonen versterkt Huisartspraktijk Vinkel

    25-07-2024 ·

    Vanaf september 2024 zal huisarts Nicole Loonen het team van Dorpspraktijk Vinkel versterken, waar zij drie dagen per week werkzaam zal zijn. Nicole is een toegewijde en bevlogen arts die sinds maart al één dag per week in de praktijk werkt. Deze uitbreiding is een belangrijke stap voor de praktijk, zeker nu Janneke in september begint aan haar opleiding tot Geestelijk Verzorger, een studie die beter aansluit bij haar persoonlijke drijfveren. Dit betekent echter dat Janneke vanaf september nog maar 1,5 dag per week in Vinkel werkzaam zal zijn. Met Nicole als nieuwe vaste arts hebben we alle vertrouwen in de toekomst en hopen we dat jullie haar met open armen zullen ontvangen.

    Verandering is het begin van iets nieuws…

    De afgelopen negen jaar hebben we met veel plezier gewerkt aan het opbouwen en ontwikkelen van de Dorpspraktijk in Vinkel. Het heeft ons veel gebracht, maar het is ook intensief om altijd de beste zorg te leveren. Het afgelopen jaar heeft ons doen beseffen dat we een betere balans willen in ons leven. We willen meer tijd voor ons gezin en de ruimte hebben om dingen te doen waar we blij van worden naast ons werk in de praktijk. Ook vakinhoudelijk is Janneke gaan zoeken naar andere manier van zorgen en helpen. Het geeft haar meer energie om samen met mensen diepgaande gesprekken te voeren over het leven naast de ziekte. Gesprekken waarin zingeving, ethiek en spiritualiteit de aandacht krijgen. Vandaar haar keuze om in september weer te gaan studeren aan de faculteit van Religie wetenschappen, waarbij ze wordt opgeleid tot Geestelijk Verzorger.

    Dorpspraktijk Vinkel in de toekomst

    Naast de belangrijke keuze van Janneke om minder in de praktijk werkzaam te zijn is Jos mentor geworden van een groep coassistenten. Hij begeleidt hen tijdens hun coschappen, gedurende 3 jaar, op het gebied van professionele ontwikkeling. Ook werkt hij, naast zijn werk in de praktijk, 2 ochtenden per week in het Hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen. Hij is opleider, geeft trainingen aan beginnende huisartsen en helpt huisartsen op weg die vast lopen in hun praktijkvoering. Om onszelf de ruimte te geven om te blijven ontwikkelen hebben we afgelopen jaar gezocht naar een derde vaste huisarts in Vinkel. We zijn ontzettend blij dat Nicole Loonen op ons pad kwam en hebben veel vertrouwen in haar!

    Meer weten of vragen?

    We begrijpen dat dit verhaal wellicht vragen bij oproept. Stel ze gerust. Laat onze weg je inspireren te durven kiezen. Wij vinden het best heel spannend deze keuze te maken. We hopen op jullie steun en flexibiliteit in dit proces van verandering.

  • Even Voorstellen: Vera van Zantvoort

    Even Voorstellen: Vera van Zantvoort

    11-07-2024 ·

    Hallo! Ik ben Vera van Zantvoort en afkomstig uit Geffen. In 2019 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige aan Avans Hogeschool. Tijdens en na mijn opleiding heb ik in de ouderenzorg gewerkt, zowel in de wijkverpleging als in het verpleeghuis. Omdat ik nog niet was uitgeleerd, heb ik mij in 2022 verder gespecialiseerd als wondverpleegkundige en ben ik momenteel bezig met de opleiding tot praktijkondersteuner. Tot december zal ik onder supervisie van Nelleke van Kooten en Jos van de Sande werken.

    De reden voor het starten van deze opleiding is mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging die aansluit bij mijn persoonlijke behoefte: namelijk persoonlijk contact met de patiënt. Ik ben een verpleegkundige die graag de mens blijft zien en een behandelplan opstelt dat nauw aansluit bij de individuele behoeften van de patiënt.

    Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij huisartspraktijk Vinkel.

    Tot ziens in de praktijk!

  • Even voorstellen; Jelmer Wilbrink

    Even voorstellen; Jelmer Wilbrink

    17-06-2024 ·

    Hoi, ik ben Jelmer Wilbrink. Ik mag het laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts volgen in deze praktijk en dit doe ik met veel plezier.

    Oorspronkelijk kom ik uit een dorp met stadsrechten in de Achterhoek, maar ik ben inmiddels uitgevlogen naar omgeving Nijmegen. Daar heb ik in 2016 mijn studie tot arts afgerond aan de Radboud Universiteit. Voor ik aan de opleiding tot huisarts ben begonnen heb ik ruime ervaring opgedaan als arts in verschillende werkvelden waaronder de spoedeisende hulp, cardiologie en orthopedie. Mijn interesse binnen de geneeskunde is altijd breed geweest, net als mijn belangstelling voor de patiënt.

    Tot op het spreekuur!

  • Infopunt zoekt vrijwilligers

    Infopunt zoekt vrijwilligers

    18-12-2023 ·

    Infopunt Vinkel zoekt vrijwilligers

    We zijn op zoek naar mensen uit Vinkel die enkele uren in de maand andere inwoners willen helpen met vragen. Het infopunt is iedere donderdagmiddag 13.00 tot 15.00 u bereikbaar, locatie dorpspraktijk Vinkel.

    In het Infopunt worden mensen ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt vragen en kan ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, met digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties. Wat besproken wordt blijft altijd tussen de inwoner en de vrijwilliger. Naast het geven van informatie en advies willen we ook mensen met elkaar verbinden en zorgen voor ontmoetingen.

    Gevraagde vaardigheden

    Affiniteit met geven van informatie en advies;

    U kunt zelfstandig werken;

    U hebt minimale kennis van sociale voorzieningen en fiscale regelingen;

    U bent minimaal een jaar beschikbaar als vrijwilliger.

    Voorbereiding en inwerken

    Wij bieden u een inwerk periode aan, samen met de vrijwilligers die nu al in het infopunt actief zijn. Vanuit het buurtteam is een opbouwwerker betrokken op de achtergrond. Er is tweemaal per jaar overleg met elkaar. En de aangeboden deskundigheid vindt plaats vanuit KOO/ wijkplein of de vrijwilligersacademie073. Het vrijwilligerswerk valt onder de verantwoordelijkheid van Farent. Wij bieden u een vrijwilligersovereenkomst aan. Verder hanteert Farent een vrijwilligersbeleid.

    Informatie en aanmelden
    Heeft u vragen of interesse. Wij leggen u, in het kennismakingsgesprek graag uit wat het infopunt en het vrijwilligerswerk inhoudt en wat we van uw verwachten.

    Neem dan contact op met Sonja Boerman 06-21596825 of sonjaboerman@farent.nl

  • Reizigersvaccinaties en advisering

    Reizigersvaccinaties en advisering

    03-10-2023 ·

    Wist u dat wij u tegenwoordig ook kunnen voorzien van een passend reisadvies en vaccinaties voor elke reis die u gaat maken.

    We kunnen u adviseren over bijvoorbeeld welke vaccins u nodig hebt, of er malaria heerst en of u hiervoor tabletten nodig hebt. Maar we kunnen ook adviseren over leefstijl adviezen. Denk hierbij aan in welke landen er niet in zoet water gezwommen kan worden of wat u wel of niet kan eten. Wij vinden het fijn om u goed voorbereid en veilig op reis te laten gaan zodat onbezorgd kunt genieten van uw reis. Indien u gebruik van wenst te maken van het reizigersadvies kunt u hiervoor een formulier invullen op onze website (te vinden onder reisvaccinatie en reisadvisering) of te vinden op www.traveldoctor.nl.

    Indien u hier vragen over heeft kunt u uiteraard ook altijd bellen met de praktijk en vragen naar Yvonne of Helene.

  • Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

    Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

    01-12-2022 ·

    Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO verzamel je zelf gegevens over je gezondheid. Ook medische gegevens die in de computer van jouw dokter staan. Zo heb je je gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht. Er mijn meerdere soorten PGO’s waar je zelf een keuze in kan maken. Een PGO is iets anders dan Mijngezondheid.net. MGN is een patiënten portaal die toegang geeft tot het systeem waar we als huisarts in werken. Wij geven onze patiënten de mogelijkheid tot deze toegang. Een PGO kies je als patiënt helemaal zelf. We hebben hier als praktijk geen invloed of. Bij het PGO kan je zelf je gezondheidsgegevens vanuit meerdere zorgaanbieders en eigen metingen met betrekking tot je gezondheid op 1 plek bewaren.

  • Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

    Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

    14-02-2022 ·

    Beste vrouwen uit Vinkel en omstreken.

    Graag informeer ik jullie over een recent gevonden risico van de steeds populairder wordende 'menstruatiecup'. Momenteel is er een onderzoek gaande naar het gebruik hiervan bij vrouwen die een koperspiraal hebben. In verband met het nu al duidelijk grotere risico op het verliezen van je spiraal bij het gebruik van zo’n cup ten opzichte van de bekendere tampon worden huisartsen opgeroepen hun patiënten hierover te informeren. Echter, belangrijk is om je te beseffen dat dit onderzoek nog loopt en het nog niet duidelijk is of ditzelfde risico speelt bij de hormoon houdende spiralen (Mirena, Kyleena)!

    Dus bij deze zeggen wij met gepaste voorzichtigheid: kijk uit bij het gebruik van de menstruatiecup als je een spiraal hebt en ben je bewust van het mogelijk grotere risico om je spiraal te verliezen hierdoor. Bij het verliezen van je spiraal ben je niet meer beschermt tegen zwangerschap.

    Mocht je hierover nog vragen hebben, ben je welkom om deze aan een van de artsen te stellen.

    Met vriendelijke groet,

    Imke van Stratum (huisarts in opleiding)

  • Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

    Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

    10-06-2021 ·

    Vanaf 1 juli kunt u weer in Vinkel terecht om bloed te laten prikken. Het Bernhoven ziekenhuis heeft helaas besloten om het bloedprikken op de kleinere locaties niet terug op te pakken. Wij zijn blij dat we de bloedprikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wel aan onze Dorpspraktijk hebben kunnen binden. We vinden het belangrijk dat ook de minder mobiele mensen in Vinkel dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname en niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen.

    Al onze patiënten die een automatische oproep krijgen om periodiek bloed te laten prikken hebben vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis een brief gehad met uitleg over de omzetting. Voor u verandert er niet veel. De bloeduitslagen komen alleen via een ander laboratorium bij ons terecht. Alleen wanneer u nog specialisten in het Bernhoven hebt waar u onder behandeling bent kan het soms fijner zijn om via het Bernhoven bloed te laten prikken. We kunnen u altijd weer terug om zetten naar de oproepdienst van het Bernhoven ziekenhuis als u dat wenst.

    Vanaf 1 juli kunt op dinsdag en donderdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur terecht voor bloedafname in de Dorpspraktijk. Let op: het bloedprikken is alleen op afspraak. De afspraak plant u in met de bloedprikdienst van het JBZ en niet met onze praktijk. U maakt de afspraak maken via Bloedprikken | Jeroen Bosch Ziekenhuis.

  • Landelijk Schakelpunt (LSP)

    28-08-2015 ·

    Bent al aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP)? Dit is een platform waarop veilig medische gegevens worden uitgewisseld. Samen met onder andere de apotheker, huisartsenpost en het ziekenhuis proberen we hier meer continuïteit te bieden (ook in geval van een levensbedreigende situatie). Wij, als huisartsenpraktijk, adviseren u hierbij aan te sluiten via het opt-in formulier te verkrijgen bij de assistente. Zij kunnen ook alle vragen hieromtrent beantwoorden. U kunt ook kijken op www.ikgeeftoestemming.nl.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor