Nieuws


 • Informatie avond over Chronische pijn

  Informatie avond over Chronische pijn

  30-01-2023 ·

  Op 16 maart organiseert De Dorpspraktijk Vinkel (huisartsen en paramedici) een informatie avond over Chronische pijn.

  Chronische pijn is een complex geheel, waar geen simpele oplossing voor is. Zowel voor de arts als patiënt frustrerend.

  Verschillende therapeuten zijn opgeleid om samen te kijken wat de pijn kan verminderen. Samen maken zij het verschil!

  In de dorpspraktijk werken we intensief samen om u te helpen de pijn de baas te worden. Bent u benieuwd hoe we dit doen en wat u of uw naasten zou kunnen helpen? Kom dan 16 maart om 19.15uur naar ’t Zijl voor een inspirerende avond. De entree is gratis.

 • Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

  01-12-2022 ·

  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO verzamel je zelf gegevens over je gezondheid. Ook medische gegevens die in de computer van jouw dokter staan. Zo heb je je gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht. Er mijn meerdere soorten PGO’s waar je zelf een keuze in kan maken. Een PGO is iets anders dan Mijngezondheid.net. MGN is een patiënten portaal die toegang geeft tot het systeem waar we als huisarts in werken. Wij geven onze patiënten de mogelijkheid tot deze toegang. Een PGO kies je als patiënt helemaal zelf. We hebben hier als praktijk geen invloed of. Bij het PGO kan je zelf je gezondheidsgegevens vanuit meerdere zorgaanbieders en eigen metingen met betrekking tot je gezondheid op 1 plek bewaren.

 • Vanaf 1 januari 2023 geen vergoeding meer voor vitamine D vanuit de zorgverzekeraar

  Vanaf 1 januari 2023 geen vergoeding meer voor vitamine D vanuit de zorgverzekeraar

  01-12-2022 ·

  Per 1 januari 2023 verdwijnt de vergoeding van vitamine D via de zorgverzekeraar. Dit betekent dat iedereen de kosten van vitamine D nu zelf moet betalen. Dit geldt zowel voor de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse variant, en ook voor de combinatie met calcium. Ook wanneer je een goede indicatie hebt zoals een aangetoond vitamine D tekort of botontkalking vervalt de vergoeding. De apotheek mag geen buffer voorraad verstrekken voor vitamine D. Vragen om alvast een extra recept aan het einde van het jaar heeft dan ook geen zin. De totale kosten van vitamine D verstrekt door de apotheek zijn ongeveer 9 euro per 3 maanden. Het voordeel van levering via de apotheek is dat vitamine D mee kan in de herhaalservice en dat het ook op je medicatie overzicht wordt bijgehouden. Wanneer je zelf vitamine D in de vrije verkoop haalt bij uw drogist of apotheek is dit niet mogelijk.

  Het advies volgens de huidige richtlijnen blijft dat alle vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 wordt geadviseerd om extra vitamine D in te nemen (samen met voldoende calcium inname = 4 stuks zuivel per dag).

 • Behandeling chronische vermoeidheid en disbalans via de ergotherapeut

  Behandeling chronische vermoeidheid en disbalans via de ergotherapeut

  05-10-2022 ·

  In de spreekkamer van de huisarts zien we veel klachten van chronische vermoeidheid en disbalans voorbij komen. We werken hierbij veel samen met Ergotherapie Praktisch om deze klachten te verminderen. De ergotherapeute vertelt wat ze kan betekenen bij deze klachten:

  Niet zeuren, gewoon volhouden, als ik maar hard mijn best doe, wordt alles weer als vroeger”

  Het zou heel mooi zijn als dit maar waar was maar het gaat vaak heel anders bij chronische vermoeidheid. Het proberen aan dit doel te voldoen kost gigantisch veel energie en levert meestal ook alleen frustratie, teleurstelling en verdriet op.

  Maar er zijn manieren om met deze veranderingen rekening te houden/ om te kunnen gaan en weer een evenwicht in de energieverdeling te bereiken. Je ergotherapeut kan je daarin ondersteunen en je, stap voor stap, naar een evenwicht begeleiden.

  Eerste stap is bewust te worden van hoeveel energie je hebt, hoeveel energie de activiteiten kosten en hoe je deze het best in je dag kan verdelen. Dan is het ook belangrijk op tijd de signalen van overbelasting te herkennen en te weten hoe je het best weer kan opladen. Als je de goede strategie heb kan je met een pauze van 5 à 10 minuten al goed opladen. Door de goede strategieën te gebruiken kan je ook weer de leuke activiteiten doen (waar je energie van krijgt) en niet alleen de noodzakelijke activiteiten (moet activiteiten).

 • Informatie herhaalprik tegen Corona najaar 2022

  Informatie herhaalprik tegen Corona najaar 2022

  12-09-2022 ·

  Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om alle Nederlanders vanaf 12 jaar dit najaar opnieuw een vaccin tegen Corona aan te bieden. Het betreft een nieuw vaccin dat ook beschermt tegen de nieuwere Covid varianten. Hierbij wordt vastgehouden aan het principe dat de meeste kwetsbaren eerst gevaccineerd worden.

  Vanaf 13 september kunnen alle 60+ers een uitnodiging verwachten via het RIVM (iedereen geboren in 1962 of eerder). Mensen onder de 60 krijgen later dit jaar een uitnodiging.

  Omdat patiënten met bepaalde onderliggende ziektes een hoger risico hebben om (ernstig) ziek te worden door besmetting met het Corona virus worden mensen onder de 60 met een griepvaccinatie indicatie eerder uitgenodigd dan de rest van de bevolking onder de 60. Als huisarts hebben we als enige zicht op deze groep. In de 1e helft van oktober krijgen onze patiënten geboren na 1962 en voor 1 september 2010 met een griepvaccinatie indicatie een uitnodiging via ons. Met deze uitnodiging kan je bij de GGD een afspraak maken voor de herhaalprik tegen Corona.

  De niet mobiele ouderen uit onze praktijk die echt niet in staat zijn om naar een GGD locatie te gaan zullen wij als praktijk vaccineren dit najaar. Wanneer deze vaccins precies beschikbaar zijn is nog niet bekend. U bent dus eerder aan de beurt als u een afspraak maakt bij de GGD. Lukt dit echt niet, laat het dan weten aan onze assistente zodat we op de lijst voor thuisvaccinatie kunnen plaatsen.

 • Huisartsen spoedposten in Brabant hebben hun krachten gebundeld en voeren samen campagne

  Huisartsen spoedposten in Brabant hebben hun krachten gebundeld en voeren samen campagne

  25-07-2022 ·

  De huisartsen spoedposten in Brabant hebben hun krachten gebundeld en voeren samen campagne om bewustwording te creëren over wanneer bel je wel naar de huisartsen spoedpost en wanneer niet. Dat heeft alles te maken met spoed en géén spoed, hier lees je meer!

  Een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt

  Huisarts en regiearts Willem Schopman noemt het een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt. Hij neemt de supermarkt als voorbeeld. “Daar kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht voor al je boodschappen. Mensen gaan ervanuit dat de huisartsen spoedpost hetzelfde werkt: op welk tijdstip diegene ook belt, hij verwacht overdag dezelfde hulp als in de avonduren.

  Maar juist dat is niet het geval. Het is niet de bedoeling dat mensen voor iedere vraag in de avonduren en weekenden contact zoeken met de huisartsen spoedpost. Daar zijn patiënten met een acute zorgvraag namelijk de dupe van.

  In dit artikel legt de regiearts precies uit hoe dat zit.

  Triagist Sandra vertelt over haar ervaring op de huisartsen spoedpost en de huisartsenpraktijk
  Het beste van twee werelden maakte Sandra van der Zande mee in haar werk. Zij werkte voorheen namelijk als SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) in een huisartsenpraktijk en ze werkt tegenwoordig als triagist bij de huisartsen spoedpost. Sandra kent dus de uitgebreidere zorgvraag die overdag voorbijkomt en deinst ook niet terug voor de hectiek aan de telefoon in de avonduren. “Bij deze banen horen verschillende klachten: van alledaagse problemen tot acute ongevallen. Dat besef is er echter nog niet altijd bij de patiënten zelf.”

 • Drukte op de Huisartsenpost

  Drukte op de Huisartsenpost

  11-07-2022 ·

  Net als op veel plekken in en buiten de zorg kampt onze huisartsenpost ook met een enorm personeelstekort onder triagisten en doktersassistentes. En met de naderende zomervakanties wordt dit probleem nog groter. De wachttijden aan de telefoon kunnen oplopen tot meer dan een uur.

  We willen jullie er dan ook nogmaals op wijzen om alleen contact te zoeken met de huisartsenpost in de avonden, nachten en weekenden als er echt sprake is van SPOED. Veel klachten zijn vervelend, maar geen reden om in de avond of het weekend een arts voor te bezoeken. Kijk bij twijfel eerst op thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl. Een ook een buurman, vriend of familielid kan met je meedenken!

  Als je op vrijdag twijfelt om het weekend in te gaan, bel dan met onze praktijk voor advies zodat je de huisartsenpost het weekend niet nodig hebt. Via MGN of onze website kan je ook in het weekend al een afspraak inplannen voor na het weekend.

 • Online behandeling van psychische klachten in de huisartsenpraktijk

  Online behandeling van psychische klachten in de huisartsenpraktijk

  07-07-2022 ·

  “Last van somberheid, niet lekker in je vel zitten, slaapproblemen, piekeren, stress…
  Voor deze en allerlei andere klachten kun je ook digitaal ondersteuning krijgen.
  Maak het bespreekbaar tijdens het huisartsconsult en kijk of het aansluit bij jou!”

  In de huisartspraktijk hebben we de mogelijkheid om via een online module te werken aan psychisch herstel of persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan klachten van somberheid, stress, ADHD, slecht slapen, lastig kunnen ontspannen of niet zo goed weten waar je voor wil gaan in het leven.

  Zonder dat je de deur uit hoeft en op je eigen tempo volg je een digitaal trainingsprogramma. Je krijgt hierbij inzichten in jouw klachten en handvatten om je last te verminderen.
  Deze online training gaat altijd in combinatie met een intake gesprek bij onze praktijkondersteuner Mario Schultz-Eltink. Ze kijkt samen met jou welke module het beste aansluit op jouw klachten en geeft uitleg over het gebruik.
  Deze behandeling wordt volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar (en gaat ook niet van het eigen risico af).

  Heb je last van psychische klachten waar je hulp bij wilt, maak dan een afspraak bij de huisarts op het spreekuur om te kijken of deze online modules iets voor jou kunnen zijn.

 • Huisartsenpost lokatie Oss doordeweeks gesloten

  Huisartsenpost lokatie Oss doordeweeks gesloten

  16-06-2022 ·

  In verband met forse tekorten in personeel (en een toenemende zorgvraag in de avonden en weekenden) is de Huisartsenpost lokatie Oss genoodzaakt op maandag t/m vrijdag de komende drie weken te sluiten (vanaf maandag 20 juni 2022. Wellicht dat een langere periode nodig zal zijn. Wanneer het noodzakelijk is een huisarts te bezoeken zal u op de lokatie Uden gezien worden.

  Helaas is het tekort aan personeel al een langer bestaand probleem op onder meer de huisartsenpost, niet alleen bij ons maar in heel het land. We willen jullie dan ook nogmaals vragen om alleen contact te zoeken met de huisartsenpost als er sprake is van (levensbedreigende) spoed die echt niet kan wachten tot onze praktijk weer open is.

 • Huisartspraktijk Vinkel open voor nieuwe patiënten

  Huisartspraktijk Vinkel open voor nieuwe patiënten

  28-04-2022 ·

  Afgelopen jaar hebben we een periode een aanname stop voor nieuwe patiënten gehad woonachtig buiten de woonkern Vinkel. Dit is niet meer het geval. We zijn weer open voor nieuwe patiënten. Wel houden we rekening met een aanrij tijd bij spoed van maximaal 15 minuten. Als u zich wilt aanmelden bij onze praktijk kunt u op de website het aanmeldformulier invullen. Daarnaast is het van belang dat u uw huidige huisarts hierover inlicht.

 • Mondkapjes in de praktijk

  Mondkapjes in de praktijk

  07-04-2022 ·

  Vanaf maandag 11 april hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze praktijk. Het aantal Covid besmettingen neemt dusdanig af dat we dit niet meer nodig achten om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Wel vragen we u bij klachten van hoesten of benauwdheid een mondkapje op te zetten in de wachtkamer en spreekkamer. Ons team zal bij bepaalde handelingen of onderzoeken nog wel een mondkapje dragen als we dat voor onze veiligheid nodig achten.

 • Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

  Menstruatiecup en spiraal, liever niet?

  14-02-2022 ·

  Beste vrouwen uit Vinkel en omstreken.

  Graag informeer ik jullie over een recent gevonden risico van de steeds populairder wordende 'menstruatiecup'. Momenteel is er een onderzoek gaande naar het gebruik hiervan bij vrouwen die een koperspiraal hebben. In verband met het nu al duidelijk grotere risico op het verliezen van je spiraal bij het gebruik van zo’n cup ten opzichte van de bekendere tampon worden huisartsen opgeroepen hun patiënten hierover te informeren. Echter, belangrijk is om je te beseffen dat dit onderzoek nog loopt en het nog niet duidelijk is of ditzelfde risico speelt bij de hormoon houdende spiralen (Mirena, Kyleena)!

  Dus bij deze zeggen wij met gepaste voorzichtigheid: kijk uit bij het gebruik van de menstruatiecup als je een spiraal hebt en ben je bewust van het mogelijk grotere risico om je spiraal te verliezen hierdoor. Bij het verliezen van je spiraal ben je niet meer beschermt tegen zwangerschap.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, ben je welkom om deze aan een van de artsen te stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Imke van Stratum (huisarts in opleiding)

 • Registratie Booster vaccin

  Registratie Booster vaccin

  30-12-2021 ·

  BOOSTERVACCINATIE

  Op donderdagmiddag/avond 23 december hebben wij samen met Huisartspraktijk Nuland boosters vaccins gezet bij onze 60+ers en zwangere patiënten.

  Hier leggen we uit hoe u uw bewijs kunt toevoegen in de corona check app.
  1. Ga op uw telefoon naar de Corona Check App
  2. Klik rechtsboven op het + teken. Klik vervolgens op de optie 'vaccinatiebewijs'.
  3. Log in met DigiD. Uw telefoon laadt nu uw vaccinatiegegevens in. Vervolgens kunt u klikken op 'Maak bewijs'.
  Liever een QR-code op papier, in plaats van op uw smartphone? Dat kan via de website www.coronacheck.nl/print. Op de site wordt u door een menu geleid, dat een papieren coronabewijs aanmaakt. Als u dit uitprint, is dit een geldig bewijs.

  Helaas hebben wij in de korte periode die we kregen om het te organiseren niet iedereen kunnen bereiken voor een booster vaccinatie. Vanuit de GGD en RIVM zijn er duidelijke afspraken gemaakt wie wij mochten vaccineren. Door de vaccinatiecampagne van de huisartsen zijn er plaatsen vrijgekomen bij de GGD. Ons advies is om niet te wachten op een oproepbrief.

  Houdt alle kanalen in de gaten en wanneer uw leeftijdscategorie aan de beurt is kunt u online een afspraak maken via https://coronatest.nl/ik-wil-me.../online-een-afspraak-maken

 • Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut in de Dorpspraktijk

  Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut in de Dorpspraktijk

  15-12-2021 ·

  Samenwerking podotherapeut en oefentherapeut
  We behandelen beiden klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het lichaam is opgebouwd van onder naar boven en functioneert als eenheid. Stoornissen in het bewegen kunnen weer elders in het lichaam gecompenseerd worden. Als er bijvoorbeeld onder in de keten iets niet lekker ‘loopt’, dan kan dit boven in de keten klachten geven en andersom.

  Aanmelding
  Cliënten melden zich bij de huisarts met lichamelijke klachten, zoals (lage)rugklachten, bekkenklachten, bilklachten en/of heupklachten. De huisarts voert een lichamelijk onderzoek uit om de klacht te kunnen duiden. Indien nodig wordt er verwezen naar één van ons of beiden.
  Cliënten kunnen zich ook melden bij ons via directe toegankelijkheid.

  Onderzoek
  Bij de podotherapeut en/of oefentherapeut wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. We zoeken uit waar de oorzaak van de klacht ligt en wat de klacht mogelijk in stand houd. We kijken naar hoe de beweegketen functioneert en of er compensatiepatronen of blokkades zijn. Soms is het nodig om eerst iets onder in de keten op te lossen d.m.v. zooltjes, voordat we verder kunnen. Of het is nodig om eerst compensatiepatronen hoger in het lichaam aan te pakken, voordat zooltjes voldoende effectief zijn.

  Behandeling
  De podotherapeut kan de stand van de voeten beïnvloeden door het gebruik van corrigerende of sturende elementen, waardoor het onder in de keten weer in balans komt. De oefentherapeut kan compensatiepatronen en/of blokkades in de beweegketen opheffen d.m.v. oefeningen, houdingsadviezen en bewustwording. Zij leert u weer een gezond beweegpatroon aan, waardoor de spierbalans rondom het bekken en de lage rug weer optimaal is.
  Het mooie van onze samenwerking is dat we zowel de oorzaak als de in stand houdende factoren kunnen aanpakken. Een duurzame oplossing dus!

  We werken samen op de donderdag ochtend in de Dorpspraktijk in Vinkel. Hier hebben we regelmatig overleg en hebben we de mogelijkheid om iemand samen te zien of even bij elkaar mee te kijken.

  Vergoeding
  Podotherapie en oefentherapie worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Podotherapie Schuts
  Laura Wesseling
  0413-310237
  info@podotherapieschuts.nl

  Praktijk Vandaag – Oefentherapie Cesar
  Lisa Mols
  073-2032475
  lisa@praktijkvandaag.com

 • Nieuw in de Dorpspraktijk: Kirsten Frunt van Beleef Gezonder

  Nieuw in de Dorpspraktijk: Kirsten Frunt van Beleef Gezonder

  15-12-2021 ·

  Mijn naam is Kirsten Frunt en per januari 2022 ga ik werken als diëtist in Vinkel. Caroline, op dit moment werkzaam in de huisartsen praktijk , stelde mij de vraag of ik haar praktijk op locatie Vinkel over wilde nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Leuk dorp, fijne huisartsenpraktijk, meerdere disciplines onder 1 dak en op fietsafstand van mijn woonplaats! Mijn antwoord was dus “ja!”

  Ik ben al jaren werkzaam in mijn eigen praktijk, diëtistenpraktijk beLEEFgezonder, in Berlicum en Den Dungen. Neem gerust alvast een keer een kijkje op mijn website.

  www.beleefgezonder.nl

 • Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  Ga in gesprek met uw arts of hulpverlener

  13-09-2021 ·

  Over grote beslissingen denk je goed na, bijvoorbeeld over waar je wilt wonen of wat voor werk je wilt doen. Over welke zorg of behandeling we nodig hebben, denken we vaak minder goed na.

  Zelf nadenken over wat voor zorg je wilt is belangrijk. Want je leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen jou en de hulpverlener. Vertel wat jij belangrijk vindt. Dan krijg je zorg die beter bij jou past.

  In een goed gesprek stel je vragen aan de dokter of behandelaar. En luister je goed naar de antwoorden. Alles wat jullie elkaar vertellen is even belangrijk. De dokter, verpleegkundige of therapeut werkt samen met jou. Hij of zij wil weten wat jij wilt en belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiezen jullie samen voor de zorg of ondersteuning die bij jou past.

  Kijk voor meer informatie over deze overheidscampagne op www.begineengoedgesprek.nl

 • Afspraak bloedprikken via JBZ

  Afspraak bloedprikken via JBZ

  10-09-2021 ·

  We zijn erg blij dat er in Vinkel weer de mogelijkheid is om bloed te prikken via de prikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit bloedprikken is op afspraak. We merken dat onze assistente vaak wordt gebeld om hier een afspraak voor te maken. Dit kan echter ALLEEN via het JBZ zelf via telefoonnummer 073-5533699 of www.jbz.nl/prikafspraak.

 • Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  Waar de huisarts en verloskundige elkaar vinden

  18-08-2021 ·

  Zo gaat dat in Vinkel

  Het is donderdag. Het is leuk als ik op donderdag spreekuur heb.

  Na mijn spreekuur in Berlicum ga ik naar Vinkel.Eerst lunch met huisartsen en de andere disciplines. Ik vind het leuk om met elkaar te sparren en elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld; Hoe oud zijn je kinderen? Hebben jullie het druk? Of hoe is het met je?

  Zo kreeg ik ook een gesprek met de psychologe uit de dorpspraktijk. We kwamen er achter dat we dezelfde passie hadden, namelijk het brein van de mens. Ik had meteen een cliënte in gedachte waarvoor de psychologe iets zou kunnen betekenen. Zo gaat dat in de dorpspraktijk in Vinkel. Doordat je elkaar spreekt en kent, weet je ook van elkaar waar je aandachtsgebied qua werk en passie zit.

  Na de lunch heb ik tijd voor praktijkzaken. Ik heb een afspraak met Jos om te bespreken hoe we de samenwerking zien. De volgende vragen komen voorbij:

  Hoe vindt Belle Vie het om spreekuur te doen in Vinkel?
  Hoe melden cliënten zich aan bij de verloskundige?
  Wat houdt preconceptie in?
  Hoe kunnen we de samenwerking optimaliseren?

  We besluiten om elk half jaar samen naar onze gezamenlijke cliënten te kijken. Om zo de cliënten centraal te zetten en ze vanuit beiden kanten optimale zorg te kunnen bieden. EN niet onbelangrijk te zien wie er, achter die mooie glimlach zit.

  Na dit overleg begint mijn spreekuur. Er komen verschillende cliënten voorbij, de een voor een intake of reguliere controle ende ander voor de nacontrole. Over een cliënte die op het spreekuur komt maak ik me nog wat zorgen. Ik vraag aan haar over het goed als ik alvast contact op neem met de huisarts. Dat vind ze goed. Ik loop in de pauze naar de spreekkamer van Jos. We spreken samen over deze cliënte en Jos gaat contact opnemen met de cliënte. Zo gaat dat in Vinkel.

  Met een tevreden en enthousiast gevoel ga ik weer terug naar huis.

  Judith Bekkers-Leijten

  Verloskundige, Belle Vie Geboortezorg & Welzijn

 • Infopunt Vinkel

  Infopunt Vinkel

  12-08-2021 ·


  Nieuw in de Dorpspraktijk:

  Vanaf 1 september is Infopunt gevestigd in de Dorpspraktijk in Vinkel. Elke donderdagmiddag kunt u terecht voor vragen met betrekking tot welzijn in de breedste zin. Vrijwilligers staan klaar om u te helpen of de juiste weg te wijzen binnen de gemeente en gemeentelijke instanties.

  Iedere donderdag
  Nuland: 10.00 - 12.00 uur De Meent
  Vinkel: 13.00 – 15.00 uur Dorpspraktijk

  06 - 46 75 28 54

  infopuntnulandvinkel@farent.nl

  In het Infopunt wordt u ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt uw vragen en kan u ondersteunen. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties.

  Heeft u een vraag over iets in uw persoonlijk leven? En weet u niet goed waar u antwoord kunt vinden? Woont u in Nuland - Vinkel? Neem dan eens contact op met het infopunt. Want daar kunt u terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over:

  · opleiding en werk,
  · geldzaken,
  · jeugd en gezin,
  · wonen en vervoer,
  · zorg en hulp,
  · meedoen en meehelpen.

  De wijkagent en een opbouwwerker van Farent zijn ook aanwezig.

  Wijkagent Gerard Hermsen 0900 – 8844
  Opbouwwerker Luc Vorselaars 06-52 60 53 86
  Opbouwwerker Sonja Boerman 06-21 59 68 25

  Kunt u zelf niet naar het Infopunt komen, dan kan een vrijwilliger bij u op huisbezoek komen.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Vanaf 23 september start Marike Flameling als praktijkondersteuner in opleiding bij ons op de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Mijn naam is Marike Flameling. Ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Houten. Na jarenlang met veel plezier docent gezondheidszorg te zijn geweest, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de functie van POH. Ik kijk er dan ook erg naar uit om hier in de praktijk stage te mogen lopen.

  Ik ben opgegroeid in Brabant en vind het heerlijk om nu ook in deze provincie te mogen werken.

  Graag tot ziens in de praktijk!

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  09-08-2021 ·

  Per 1 september start Imke van Stratum als huisarts in opleiding bij ons in de praktijk. Bij deze stelt ze zich aan u voor:

  Beste allemaal,

  Mijn naam is Imke van Stratum en in september start ik de opleiding tot huisarts bij huisartspraktijk Vinkel. 2 Jaar geleden heb ik de opleiding geneeskunde in Amsterdam afgerond en hierna heb ik werkervaring opgedaan op de spoedeisende hulp, in de psychiatrie en in het verpleeghuis. Mijn grote droom is echter huisarts worden. Ik ben dan ook blij om in september aan de opleiding te mogen beginnen. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven. Hierom heb ik ook erg veel zin om weer terug te gaan naar mijn Brabantse roots. Ik denk dat mede hierdoor Vinkel gaat voelen als een warm bad. Ik kijk ernaar uit om er samen met Jos en Janneke en alle andere medewerkers van de dorpspraktijk een mooi en leerzaam jaar van te maken en hoop snel met u kennis te maken tijdens het spreekuur.

 • Dorpspraktijk Vinkel

  Dorpspraktijk Vinkel

  09-08-2021 ·

  De website van Dorpspraktijk Vinkel is vernieuwd! Naast Huisartspraktijk Vinkel zijn er nog veel meer zorgverleners gevestigd in de Dorpspraktijk. Een plek waar alle zorg in Vinkel samen komt. We bieden laagdrempelige zorg in een vertrouwde sfeer. De vaste gezichten vanuit de verschillende disciplines maken het gemakkelijk alle hulp goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast bieden we verschillende projecten waarin de samenwerking nog intensiever wordt vorm gegeven. Deze projecten en voor Vinkel interessante nieuwsberichten vanuit alle zorgverleners worden via deze website gedeeld.

  Neem eens een kijkje op www.dorpspraktijkvinkel.nl.

 • Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  Bloedprikdienst JBZ vanaf 1 juli in Dorpspraktijk Vinkel

  10-06-2021 ·

  Vanaf 1 juli kunt u weer in Vinkel terecht om bloed te laten prikken. Het Bernhoven ziekenhuis heeft helaas besloten om het bloedprikken op de kleinere locaties niet terug op te pakken. Wij zijn blij dat we de bloedprikdienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wel aan onze Dorpspraktijk hebben kunnen binden. We vinden het belangrijk dat ook de minder mobiele mensen in Vinkel dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname en niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen.

  Al onze patiënten die een automatische oproep krijgen om periodiek bloed te laten prikken hebben vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis een brief gehad met uitleg over de omzetting. Voor u verandert er niet veel. De bloeduitslagen komen alleen via een ander laboratorium bij ons terecht. Alleen wanneer u nog specialisten in het Bernhoven hebt waar u onder behandeling bent kan het soms fijner zijn om via het Bernhoven bloed te laten prikken. We kunnen u altijd weer terug om zetten naar de oproepdienst van het Bernhoven ziekenhuis als u dat wenst.

  Vanaf 1 juli kunt op dinsdag en donderdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur terecht voor bloedafname in de Dorpspraktijk. Let op: het bloedprikken is alleen op afspraak. De afspraak plant u in met de bloedprikdienst van het JBZ en niet met onze praktijk. U maakt de afspraak maken via Bloedprikken | Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor